Közlemény

2023.12.21. 09:13

Hasznos tanácsok a tűzoltóktól karácsonyra

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Hamarosan itt vannak az ünnepek, ezért a Bihar megyei katasztrófavédelem a karácsonyfa és a ház díszítéséhez használt égősorok és más elektromos berendezések biztonságos használatára hívják fel a figyelmet.
Az ünnepi időszakban az otthonokat, az épületeket a hagyományoknak megfelelően feldíszítik fényfüzérekkel, világító díszekkel és más fényinstallációkkal, amelyek helytelen vagy nem megfelelő használata tüzet okozhat, beárnyékolva a karácsony ünnepének örömét. A nem kívánt események megelőzéséért a katasztrófavédelem a következő tűzvédelmi intézkedések betartását kéri Bihar megye lakosaitól: még a díszítés elkezdése előtt ellenőrizzék, hogy az égősorok, füzérek és egyéb elektromos díszek jól működnek, meghibásodás esetén ne improvizáljanak; rögzítsék a karácsonyfát, hogy az ne tudjon felborulni, továbbá ne helyezzék hőforrások (kályha, fűtőtest) vagy gyúlékony anyagok (függöny, bútorok stb.) közvetlen közelébe; ne gyújtson csillagszórókat vagy gyertyákat a karácsonyfán vagy annak közelében, legyen mű vagy élő fenyő, ez hamar lángra kaphat; tartsák felügyelet alatt a gyermekeket és helyezzék biztonságos helyre a gyufát, öngyújtót, továbbá ne engedjék, hogy a kicsik a gyertyákkal, csillagszórókkal, fényfüzérekkel játszanak. Amennyiben távoznak otthonról, kapcsolják ki az összes elektromos berendezést és ellenőrizzék, hogy a gázpalack is el legyen zárva. A tűzoltók felhívják a figyelmet arra, hogy a házban felállított, hagyományos kiegészítőkkel díszített karácsonyfa egy perc alatt lángba borulhat. Ha ilyen esemény történik, a lehető leghamarabb takarják azt le egy nedves takaróval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!