Baleset

2023.11.17. 19:55

FRISSÍTVE | Villamos ütött el egy nőt és a gyermekét Nagyváradon

Forrás: ebihoreanul.ro

Erdon-összeállítás

Súlyos baleset történt péntek este Nagyváradon, a Nufărul negyedben. Az 112-es hívószámra 18.10 órakor érkezett a bejelentés a szerencsétlenségről. Egy hétéves kisfiú beszorult a villamos kerekei alá, így műszaki mentésre volt szükség. A gyermek eszméleténél volt. Az édesanyja pánikrohamot szenvedett, a helyszínen ellátták a mentősök. Egy szemtanú elmondása szerint a gyermek arcán duzzanatok látszottak és sírt, amikor kimentették a tűzoltók. Egyik megmentője az égre nézve adott hálát, hogy sikerült kiemelni a gyermeket. A nőt és a kisfiút is kórházba szállították. Dr. Hadrian Borcea, az UPU-SMURD vezetőjének nyilatkozata szerint az anya középsúlyosságú sérüléseket szenvedett, zúzódásokat a végtagjain és a mellkasi részén, a kórház ortopédiai részlegén kezelik. A gyermeket azonban még péntek éjjel meg kellett műteni súlyos belső sérülései miatt, jelenleg az intenzív osztályon kezelik.

A rendőrség közleménye szerint a villamost egy 30 éves biharhosszúaszói (Husasău de Tinca) férfi vezette. A 30 éves szalárdi nő a hétéves kisfiával együtt nem kijelölt helyen kelt át az úton, amikor a villamos elütötte őket. Ennek vezetője nem volt alkohol befolyása alatt. 

A villamos vezetője az ebihoreanul.ro-nak azt nyilatkozta: hallotta, hogy az autók dudálnak, ugyanis a nő a gyermekkel a karjában a gépkocsik között ment át a Nufărului úton. Akkor fékezett, amilyen gyorsan és amilyen erősen csak tudott, majd csak azt látta, hogy már a villamos előtt vannak. Egy szemtanú elmondása szerint a nő valóban az autók között ment át az úton a gyermekkel, nem a gyalogátkelőhelyen, a kisfiúnak a kezét fogva – tehát az egyelőre nem tisztázott, hogy a gyermek a karjaiban volt-e, vagy mellette haladt.

Egy másik szemtanú nyilatkozata szerint a villamos hangjelzéseket is kiadott, hozzátéve, nem biztos, hogy a nő erre figyelt, az esős, rossz idő miatt. ,,A villamosvezető fékezett, azonban még ezután is tovább csúszott a jármű, s elütötte a nőt és a gyermeket, majd körülbelül az első ajtóig sodorta őket maga alatt. A villamosvezető ezután ijedten leszállt a járműről (…) egy másik férfival együtt, aki a villamoson utazott. Mindeközben néhány fiatal lány hívta az 112-es számot, és megállt vagy négy személyautó is. Néhány fiatal férfi a nő segítségére sietett, és az autójukban lévő emelőket használva kimentették a villamos alól. A gyermek azonban beszorulva maradt a jármű alatt, sírt, de egy keveset sikerült őt is kifele húzni, amíg kiértek a hatóságok. Elismerésem ezeknek az embereknek a bátorságukért és polgári öntudatukért. Vannak még értékes emberek” – fogalmazott a szemtanú.

Az esti órákban a villamosközlekedés leállt az érintett városrészben, valamint a négy sávból csak kettőn tudtak közlekedni az autók, a forgalmat a rendőrök irányították. 

Forrás: ebihoreanul.ro

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!