Büntetések

2023.11.06. 13:04

Ismét ellenőriztek a Bihar megyei rendőrök

Több mint 1400 személyt igazoltattak és közel 900 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében, amelyekben a csendőrök és más rendvédelmi szervek képviselői is részt vettek.

Illusztráció

BN-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége november 3–5. között. A hétvégén zajlott 34 ellenőrzésen 329 rendőr, 267 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1398 személyt igazoltattak, továbbá 898 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 265 bírságot szabtak ki 140.610 lej értékben. Ezek mellett 25 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 14 a közutakon történt. A bírságok közül 225-öt közúti kihágások miatt szabtak ki: 119-et gyorshajtásért, hatot ittas vezetésért, hetet a biztonsági öv használatának, hármat az elsőbbségadásnak az elmulasztásáért, kettőt szabálytalan előzésért és további 87-et egyéb közúti kihágások miatt. Kiegészítő intézkedésként 42 jogosítványt és 17 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök az elmúlt hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Jogosítvány nélkül, ittasan

Egy 33 éves váradi férfit helyezett 24 órás őrizetbe a rendőrség november 5-én. A férfi ugyanaznap 6.40 óra körül a 79-es országúton haladt autójával. A rendőri igazoltatáskor kiderült, hogy ittasan vezetett (a légalkoholszintje 0,78 mg/l volt), ráadásul jogosítvány nélkül. Ugyancsak egy jogosítvány nélkül vezető, ittas sofőrt kaptak el a rendőrök november 4-én 7.45 óra körül a 767/F megyei úton Hegyközkovácsinál (Cauaceu). A 34 éves helyi lakos légalkoholszintje 0,54 mg/l volt. Mindkét személy ellen eljárást indítottak. Vasárnap egy 28 éves helyi férfit állítottak meg a rendőrök Élesd egyik utcáján. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást. 
Egy 66 éves helyi férfit kaptak el a rendőrök Farkaspataknál (Lupoaia) november 3-án. A férfi egy beíratlan, hamis rendszámú autót vezetett. Az igazoltatáskor az is kiderült, hogy jogosítvány nélkül ült a volán mögé. Pénteken és szombaton több jogosítvány nélkül vagy felfüggesztett jogosítvánnyal vezető sofőrt is elkaptak a rendőrök Margittán, Bélkalocsán (Călacea) és Tenkemocsárnál (Dumbrava). A 44, 28 és 27 éves férfiak ellen eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!