Kék hírek

2023.11.24. 13:30

Büntettek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Büntettek a közúti rendőrök. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei november 23-án ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 153 büntetést szabtak ki összesen 49.925 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként 14 jogosítványt és három forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 24-et gyorshajtás miatt, 11-et az elsőbbségadás elmulasztásáért, kilencet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, egyet szabálytalan előzésért, egyet ittas vezetésért szabtak ki, megbüntettek 45 gyalogost és 26 kerékpárost, valamint további 36 szankciót egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Őrizetbe vették. Egy 30 éves nagyváradi fiatalembert vett 24 órás őrizetbe a rendőrség november 23-án. Ugyanaznap 16.50 óra körül állították meg a sofőrt a váradi Kórház/Louis Pasteur utcán. Igazoltatáskor kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezetett. A helyszínen elvégzett drogteszt is pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást. A férfi ellen eljárást indítottak.
Börtön ittas vezetésért. Egy 33 éves papfalvai (Popești) férfit kaptak el a rendőrök november 23-án 16 óra körül Nagyváradon. A férfit a Nagyváradi Bíróság hat hónapos börtönre, valamint 7.500 lejes bírság kifizetésére ítélte ittas vezetés miatt. A férfit a váradi börtönbe szállították, itt fogja letölteni büntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!