Kék hírek

2023.04.18. 14:39

Ellenőriztek a Bihar megyei rendőrök a hosszú hétvégén is

Fotó: Nagy Noemi

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei április 13–17. között átfogó ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 209 büntetést szabtak ki összesen 82.940 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 30 jogosítványt és 11 forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 123-at gyorshajtás miatt, 20-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet szabálytalan előzésért, hármat ittas vezetésért, kettőt szabálytalan mobiltelefon-használatért szabtak ki, ezeken kívül öt kerékpárost is megbüntettek, valamint további 52 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágások miatt.
Drogoztak. Az elmúlt napokban, április 13–16. között három sofőrt is elkaptak a rendőrök, akik drog hatása alatt vezettek. A 19-es országúton Biharnál egy 31 éves Szatmár megyei férfit állítottak meg, a 76-os országúton Dragánfalvánál egy 19 éves várasfenesi fiatalt füleltek le, míg a 191/B úton egy 22 éves váradi fiatalt állítottak meg, ő felfüggesztett jogosítvánnyal is vezetett. Az igazoltatásukkor drogtesztet is végeztek, ami mindhárom esetben pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőrök pszichoaktív szerek hatása alatt ültek a volán mögé. Mindegyik ügyben eljárás indult.
Ittasan balesetezett. Április 14-én 8.45 óra körül a váradi Fürdői (Nufărului) úton a rendőrök megállítottak egy 58 éves váradi férfit, aki vezetés közben a Grigore Moisil utcánál levő kereszteződésnél nem állt meg a jelzőlámpa piros jelzésénél, és nekiment egy másik gépjárműnek. A szondáztatáskor kiderült, hogy az 58 éves férfi légalkoholszintje 0,94 mg/l volt. Eljárást indítottak ellene.
Ittas sofőrök. Az elmúlt hétvégén három ittas sofőrt kaptak el a Bihar megyei rendőrök. Április 15-én 9.30 óra körül a 76-os országúton, Susdnál (Șuștiu) egy 58 éves vaskohi férfit állítottak meg, április 16-án 02.15 óra körül Érmihályfalva egyik utcáján egy 33 éves érsemjéni férfit, valamint április 17-én 23.55 óra körül a 172A községi úton, Szászfalvánál egy 46 éves kisősi férfit igazoltattak. A sofőröket megszondáztatták, mint kiderült, mindhárman fogyasztottak alkoholt, a légalkoholszintjük 0,55–1,23 mg/l között volt. Mindegyik esetben eljárást indítottak.
Jogosítvány nélkül. Az elmúlt hétvégén Nagyváradon, Szalontán és Vaskohszikláson két sofőrt, egy 28 éves váradi férfit és egy 42 éves Ilfov megyei nőt kaptak el a rendőrök, akik felfüggesztett jogosítvánnyal vezettek, valamint egy 42 éves nagyürögdi férfit, aki jogosítvány nélkül ült a volánhoz. Mindegyik esetben eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!