Előzetesben

2022.10.03. 14:03

Feladta magát a balesetet okozó gépkocsivezető

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Portálunkon is beszámoltunk arról a szombat esti balesetről, mely a Magheru passzázsban történt egy Porsche Carrera és egy Ford Fiesta személyautó között. Mindkét gépkocsiban ketten ültek, azonban már akkor felmerült a gyanú, hogy a Porschét egy harmadik személy vezette. A gyanú beigazolódott: vasárnap délután 13.50 óra körül, a baleset után körülbelül 18 órával feladta magát a rendőrségen egy 31 éves férfi, aki elmondta, hogy ő vezette az autót. A férfi légalkoholszintje ekkor negatív volt, azonban a toxikológiai teszten kiderült, hogy kokaint fogyasztott, nagy valószínűséggel még a baleset előtt, ez ügyben további vizsgálatokat végeztek. A férfi ellen így már három ügyben indítottak eljárást, ezek közül az egyik a pszichoaktív szerek hatása alatt történő járművezetés. A férfit 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, hétfőn bíróság elé állították. Az ügyben további vizsgálat folyik.

A baleset részletei 

A közúti baleset szombat este 19.50 óra körül történt Nagyváradon. Egy személyautó, egy Porsche Carrera a Ritoók Zsigmond (George Enescu) utca irányából haladt a Strand (Ştrandului) utca irányába, majd a Magheru passzázsban a nedves úton az autó sofőrje elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett, a járdaszegélynek ütközött, ezután pedig frontálisan egy másik személyautónak, egy Ford Fiestának, mely a Ritoók Zsigmond utca felé haladt. A második személyautót egy 47 éves nagyváradi férfi vezette, aki könnyebb, míg utasa, egy 43 éves váradi nő többszörös sérüléseket szenvedett. Mindkettejüket kórházba szállították, majd a férfit ki is engedték onnan, a nőt azonban beutalták: sajtóinformációk szerint az állapota stabil, fejsérülést, bordatörést és zúzódásokat szenvedett. Az első személygépkocsiban két férfi ült, mindketten nagyváradiak, 39, illetve 40 évesek. Ők könnyebb sérüléseket szenvedtek, a kórházba szállítást követően később hazaengedték őket. A légalkoholszint-vizsgálat során kiderült, hogy mindketten ittasak voltak: a 39 éves férfi légalkoholszintje 0,22 mg/l, a 40 évesé pedig 0,42 mg/l volt. Mint fentebb is írtuk, az elsődleges vizsgálatok során már ekkor felmerült a gyanú, hogy az első autót egy harmadik személy vezette, aki a baleset után elhagyta a helyszínt a rendőrség értesítése nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!