Rendőrségi hírek

2022.07.01. 08:51

Tükörakciót hajtottak végre a rendőrök

Illusztráció

Törő Enikő

Tükörakcióban vettek részt szerdán a Bihar és Arad megyei rendőrök a 79-es jelzésű országúton, mintegy hat órán keresztül. Az akció célja az ittas és drogos autóvezetők, valamint a gyorshajtók és a szabálytalankodók kiszűrése volt.

Az akció során, 7–13 óra között 93 büntetést osztottak ki. Az akcióban 15 Bihar megyei rendőr vett részt, öt radart használtak és egy drónt a gyorshajtók kiszűrésére. A 93 büntetésből 40.220 lej folyt be, ebből a legtöbbet, 64-et gyorshajtásért osztottak, hetet szabálytalan előzésért, nyolcat a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, egyet ittas vezetésért és 13-at egyéb kihágásokért. Elvettek továbbá 16 jogosítványt is. 

Többek között elfogtak Gyapjún 11.35 órakor egy 45 éves Szilágy megyei férfit, aki szabálytalanul előzött és a légalkoholszintje 0,06 mg/l volt. Kiderült, hogy a jármű időszaki műszaki vizsgálata lejárt. A férfi 24 büntetőpontot kapott, ennek értéke 3480 lej, és 150 napra elvették a jogosítványát, valamint visszatartják a forgalmi engedélyét. 

Csütörtökön egyébként összesen 212 büntetést osztottak ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 87.200 lej. Továbbá elvettek 33 jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 129 büntetést osztottak ki, 20-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 11-et bicikliseknek és négyet elektromos rollerezőknek, 14-et szabálytalan előzésért, hármat ittas vezetésért, kettőt az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért és 29-et egyéb kihágásokért. 

A rendőrség elfogott csütörtökön éjjel 2.20 órakor Nagyváradon a Teleki (Primăriei) utcán egy 20 éves helyi fiatalembert, aki bedrogozva vezetett egy személyautót, a helyszínen végzett gyorsteszt pozitív lett. Eljárás indult ellene.

Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!