Tűzeset

2021.12.16. 13:18

Tűz egy szalontai tömbházban

Kigyulladt szerdán egy tömbház Nagyszalontán, sokakat evakuálni kellett a tűz és a nagy füst miatt.

Fotó: ISU

BN-összeállítás

 

A tűzoltókat szerdán este 19.46 órakor riasztották az 112-es sürgősségi hívószámon keresztül, hogy Nagyszalontán, a Petőfi Sándor utcán kigyulladt egy háromemeletes tömbház. A helyszínre szalontai és nagyváradi tűzoltók mentek ki, valamint rohammentő csapatok is. A lépcsőházat ellepte a füst, és mint kiderült, a lángok egy első emeleti garzonlakás hálórészén csaptak fel. A 28 katonai tűzoltó az oltással egyidejűleg több lakost is evakuált, összesen kilenc személyt (hat felnőttet és három kiskorút), akik a sűrű füst miatt nem tudtak kimenni a lépcsőházba. A többi lakos sikerült kimeneküljön a tömbházból még a tűzoltók kiérkezése előtt. Egy 12 éves lány enyhe füstmérgezést szenvedett, ellátták, majd kórházba szállították. 
A lángokat 20.35 órára sikerült eloltani, ezután kiszellőztették a tömbházat és felmérték a károkat. Az akciónak 22.35 órára lett vége. 
A tüzet az okozhatta, hogy a cserépkályhához túl közel tette a lakás tulajdonosa a fásládát és egyéb könnyen gyulladó anyagokat. Elégett a fásláda és különböző textilanyagok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!