Vandalizmus

2021.05.18. 08:18

Rongáltak, most fizetnek

Fotó: ebihoreanul.ro

Rongáláson kaptak rajta három fiatalt a Mareșal Constantin Prezan hídnál, amely a Szilvás mellett található. A nagyváradi helyi rendőrséget egy lakos riasztotta, arról értesítve őket, hogy a híd egyik lábát a fiatalok éppen falfirkákkal rongálják. A Sebes-Körös bal partján rá is találtak a fiatalokra, akik piros, kék és zöld színű festékekkel fújták le a falat. Hármójuk közül ketten voltak 18 évesek, egyikük pedig még kiskorú, 17 éves. A hivatalos szervek bevitték őket a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utcán lévő székhelyükre, hogy felvegyék a hivatalos jegyzőkönyvet, majd a két felnőtt fejenként 500 lej pénzbírságot kapott, a még kiskorú pedig 250 lejnyi bírságot. Emellett elkobozták a festékszórókat, és kikötötték, hogy a tettesek 10 napon belül helyre kell hozzák a károkat.

„Köszönetet szeretnék mondani annak a lakosnak, akik jelezte a problémát a helyi rendőrségnek, hiszen így rövid idő alatt közbe is tudtak lépni. Sajnos gyakoriak az ehhez hasonló esetek, még a frissen felújított épületek, homlokzatok esetében is, és az nem a legjobb megoldás, ha nem a tettesek, hanem a lakosok munkája révén kell ezeket helyrehozni” – fogalmazott Arina Moș váradi alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!