Hamis pénz

2020.06.15. 08:59

Hamis bankjegyeket terjesztettek Nagyváradon és Margittán is

Egy a tavalyi évben megalakult vajdahunyadi bűnszervezet hamis pénzt, pontosabban 50 eurós bankjegyeket szerzett be Olaszországból, ezeket pedig piacra dobták Romániában. Ebből a mit sem sejtő nagyváradi és margittai kereskedőkhöz is jutott. A szervezet tagjai különböző elektronikai eszközökre költötték a pénzt, leginkább telefonokra. Csütörtökön a Szervezett Bűnözés Elleni Csoport (BCCO) és a Temesvári Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) 12 házkutatást hajtottak végre azzal a céllal, hogy felbontsák a hálózatot. A DIICOT közleményéből kiderül, a hamis bankjegyekkel már 2019-ben elkezdtek vásárolni, leginkább magánszemélyektől, akik az online térben hirdették eladásra váró termékeiket. A bűnözők Petrozsényből származnak, de az ország több pontján mozogtak. Arad, Temesvár, Nagyszeben, Gyulafehérvár, Kolozsvár és egyebek mellet Nagyvárad és Margitta is a csalók által érintett települések közé tartoznak.

A szervezet egy vezetőből és három végrehajtó tagból áll az eddigi ismeretek alapján. A főnökük beszerezte a hamis pénzt, míg a három végrehajtó elköltötték azt, számtalan eladót átverve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!