Budapesti Operettszínház

2022.01.27. 06:55

Először mutatják be a Veszedelmes viszonyokat zenedrámaként

A főigazgatónak nem titkolt szándéka, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítson meg az előadással.

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház. A Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban. 5 film és több száz színházi előadás után Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be.

Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója szerint az előadás a színház sokszínűségét hivatott megmutatni.

Nem titkolt szándékom, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítsunk meg folyamatosan, és szoktassunk be a Budapesti Operettszínházba

– fogalmazott.

Kiss Csaba az általa rendezett Tajtékos dalok című produkció folytatásaként ismét egy francia darabot állított színpadra a Kálmán Imre Teátrumban. A rendező az előadás zenéjét méltatva elmondta, lenyűgözve nézte, ahogy Kovács Adrián zeneszerző rétegről rétegre fejtette meg zeneileg a szerepeket.

Mögöttünk van egy bonyolult regény, valamint több filmfeldolgozás előképei, mégis egyénien és saját ízlése szerint egy barokk világban elevenedik meg a mai gondolkodás, néha még Bartókot is ki lehet hallani

– mondta a rendező.

Kovács Adrián a zenéről elmondta, az úgynevezett rizsporos korszakot vette alapul.

Mégsem tekintem stílusjátéknak, inkább arra a kettősségre épül fel az egész, hogy a szereplők mást mondanak, mint amit valójában gondolnak. Ebben tud a zene segítség és kifejezőeszköz lenni, kicsit modern köntösbe öltöztetve

– mondta.

A produkcióhoz Berzsenyi Krisztina jelmeztervező korhű, részletgazdag és látványos jelmezeket tervezett. Az előadás díszlete maga a Kálmán Imre Teátrum egésze a színpaddal és a nézőtérrel együtt, vagyis a néző a vetítésekkel kiegészülő előadás aktív részesévé, amíg a szereplők időnként saját karakterük nézőjévé válnak.

Az előadásban Kocsis Dénes, Sándor Péter, Polyák Lilla, Peller Anna, Széles Flóra, Gubik Petra, Janza Kata, Füredi Nikolett, Kelemen Hanna, Kardffy Aisha, valamint Cseh Dávid Péter és Angler Balázs játszik. A darab szövegkönyvét Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba írta, a játékmester Bori Tamás, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi.

Borítókép: Facebook / @operettszinhaz / Bori Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában