Járvány

2020.04.28. 14:47

Ismert cégvezetők segítik a vállalkozásokat a Design Terminal online sorozatában

A közszolgálati jellegű adások célja a vállalkozások támogatása a válságban, hiteles szereplők közreműködésével. Állandó műsorvezetőként Gundel Takács Gábor koordinálja majd a beszélgetéseket.

A Túlélési kisokos – elsősegély startupok és kisvállalkozások számára című négyrészes online sorozatot április 28-án indítja útjára a Design Terminal. Az innovációs ügynökség közleményében azt írja: szakmai küldetése, hogy segítse a startupokat, valamint a kis- és középvállalkozásokat akkor is, amikor nem várt körülmény, így a vírus okozta gazdasági válság hatására nehéz helyzetbe kerülnek.

A videósorozat célja, hogy támogassa a magyar vállalkozások túlélését, újrakezdésüket. Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével.

A sorozat 2020. április 28-án, kedden 19 órakor indul a Design Terminal Facebook-oldalán élő közvetítésformájában. Az első részt további három követi majd: április 30-án, május 5-én és 7-én, ugyanebben az esti időpontban.

Az ismert és elismert cégalapítók, üzleti szakértők külön-külön epizódokban foglalkoznak majd a startupokkal, a kis- és

középvállalkozásokkal, a vezetői válságkezelés módszereivel, valamint önálló részt kap a globális kontextus is – ígérik a szervezők, hozzátéve, hogy

az online bekapcsolódó közönség kérdezni is tud majd a műsor résztvevőitől.

A keddi nyitó adásban Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures alapítója, Lakatos Dávid, a Formlabs termékfejlesztési vezetője és Várdy Zoltán, a TV2 volt vezérigazgatója, a Design Terminal főtanácsadója nyújtanak startupelsősegélyt abban a kérdésben, hogyan tudnak talpon maradni az induló vállalkozások a válság alatt.

A kkv-k újratervezésekor lényeges szempont, mit lehet kezdeni a válsággal járó bizonytalansággal. Ebben próbálja majd eligazítani a második rész nézőit Tomán Szabina, a Toman Lifestyle alapítója, Sziller Olivér, a MyConcept alapítója és a Design Terminal mentora, valamint Berényi Benjamin, a PénTech alapítója.

A harmadik adásban, amely a sokatmondó „Gladiátor a küzdőtéren” címet kapta, a cégalapítók kerülnek középpontba. Susánszky Ádám, a Zing Burger, Horváth Dorka, a BOOKR Kids és Perényi András, a Webshippy alapítói fogalmazzák meg, hogyan befolyásolja a válság az ő szerepüket.

Az egyik legizgalmasabb kérdés a jelenlegi helyzetben, hogy miként alakul a globalizációs trend és a világgazdaság a vírus után. Ezzel a diskurzussal zárul a Design Terminal online sorozata Fehér Gyula, az Oktogon Ventures és a Ustream alapítója, Cséfalvay Zoltán volt OECD-nagykövet és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában