Újabb román kudarc

<p>Mezőfölényben játszott és veszélyesebb volt az ellenfél kapujára a román labdarúgó–válogatott Minszkben, mégsem sikerült betalálni a fehéroroszok kapujába az Európa–bajnokság selejtezőjének kedd esti mérkőzésén.</p>

Az ex–szovjet állam együttese nyomát sem mutatta annak, hogy az előző etapban Franciaországban győzött, hazai pályán csak ritkán veszélyeztette Pantilimon kapuját. Túloldalt viszont Bogdan Stancu és Torje többször is gólhelyzetbe került, a találkozó végén pedig Marica öt perc alatt kétszer is betalálhatott volna Zsevnov kapujába. Gól végül egyik oldalon nem született, amely elsősorban Fehéroroszországnak kedvezett. Răzvan Lucescu szövetségi kapitány legénysége ugyanis a hazai, Albánia elleni döntetlen után kudarcként élhette meg a minszki ikszelést.

A D jelzésű csoport másik mérkőzésén ugyanis a franciák feledtetni tudták Szarajevóban a párizsi vereséget: Laurent Blanc szövetségi kapitány csapata ugyanis 2–0–ra verték a vendéglátó bosnyákokat.
D csoport
Bosznia–Hercegovina – Franciaország 0–2 (Benzema 72. perc, Malouda 78.)
Fehéroroszország – Románia 0–0
Albánia – Luxemburg 1–0 (Salihi 37.).
Az állás: 1. Albánia 4 pont (2–1), 2. Fehéroroszország 4 (1–0), 3. Bosznia 3 (3–2), 4. Franciaország 3 (2–1), 5. Románia 2, 6. Luxemburg 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!