Programsorozat: Idősbarát közösséget építenek

Egyre több a gyógyult Bihar megyében
Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint szeptember 22-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 286 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez hattal kevesebb mint az előző napon. Eddig összesen 2484-en gyógyultak ki a betegségből, ez 79-cel több mint az előző napon. Bihar megyében összesen 3296 koronavírusos esetet igazoltak.
GCS: 1059 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 1059 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Simona Halep római győzelmével megerősítette második helyét a világranglistán
Római győzelmével megerősítette második helyét Simona Halep a női teniszezők világranglistáján, amelyet kedden frissített a szakszövetség (WTA).
Templomokról a templomban fotográfusszemmel
Fórián Andrea, a nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagja és a Sola Fide Keresztyén Kulturális Csoport művészeti vezetője Templomfotogrammák című kiállításának megnyitójára került sor egyházzenei csemegékkel fűszerezve a magyvárad-olaszi református templomban, szeptember 19-én, szombat délután 6 órai kezdettel.
Zárt térben nyitott évadot a váradi filharmónia
Tragikomikusan szürreális volt a nagyváradi filharmónia szeptember 17-én, csütörtökön 19 órakor megtartott évadnyitójának vírusfékező törvények diktálta arcmaszkos látványa a zeneintézmény koncerttermében. Mielőtt még bárki megkövezne, a hallottak maximálisan kompenzálták a látottakat.