ERDON Országos hírek

2010.04.25. 19:17

Újabb Fidesz-siker

<p>Befejeződtek a magyarországi parlamenti választások. Vasárnap bonyolították le a második fordulót, alacsony részvétel mellett.</p>

A Fidesz-KDNP így is megerősítette hatalmát. Sőt, megszerezhette az alkotmányozó többséget is. Legalábbis erre utaltak azok a felmérések, amelyek a ma esti urnazáráskor kerültek nyilvánosságra. A Szonda Ipsos mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 264 helyet szerez az új parlamentben, így kétharmados többsége lesz.

Az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe az intézet szerint. Orbán Viktorék a jelenlegi európai pártpolitka és kormányzati struktúrák szintjén is kiugró eredménnyel zárták a törvényhozási választást: kétharmados többsége más európai pártnak nincs, ők azonban így készülhetnek a kormányzásra. A második fordulót egyébként Budapesten követte több romániai magyar politikus, így Tőkés László is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!