ERDON Országos hírek

2008.06.25. 12:44

Hiteligénylések

<p>Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) arra kérte a Romániai Bankok Egyesületét (ARB), hogy az Európai Uniós normákhoz igazódva változtasson a hitelszerződések megkötésének módszerén, éspedig úgy, hogy a pénzintézetek fix összegű kamatokat és kezelési költségeket számoljanak fel a hitel teljes futamidejére.</p>

Radu Graţian Gheţea ARB-elnök ezzel kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy a kamatoknak feltétetlenül változóknak kellene maradniuk, hiszen olyan tényezőkről van szó, amelyeket nagyobb távon lehetetlen előrelátni, különösen a hosszú lejáratú hiteligénylések esetében. Szerinte a változó kamatoknak az alkalmazása egy olyan módszer, mely által a bankok és az ügyfelek egyaránt védve vannak, ennek ellenére az ANPC-vel zajló tárgyalásokat követően megpróbálnak majd egy olyan megoldást találni, mely szintén védelmet fog nyújtani a klienseknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!