ERDON Országos hírek

2018.10.19. 16:33

Toader: megengedhetetlen hogy az elnök olyan jogszabálytervezetek miatt kérje a miniszter lemondását,amelyeket nem a szaktárca kezdeményezett

Tudorel Toader szerint megengedhetetlen, hogy az államfő olyan jogszabálytervezetek miatt kérje az igazságügyi miniszter lemondását, amelyeket nem a szaktárca kezdeményezett és dolgozott ki.

Tudorel Toader szerint megengedhetetlen, hogy az államfő olyan jogszabálytervezetek miatt kérje az igazságügyi miniszter lemondását, amelyeket nem a szaktárca kezdeményezett és dolgozott ki."Egy normális világban megengedhetetlen, hogy a köztársasági elnök olyan jogszabálytervezetek miatt kérje az igazságügyi miniszter lemondását, amelyeket nem a szaktárca kezdeményezett, dolgozott ki és terjesztett elő - itt a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosításaira gondolok. Továbbra is érvényes az, amit a tegnapi nap folyamán mondtam: lehetőleg előbb tájékozódjunk és csak utána beszéljünk" - írja Toader egy péntek délutáni Facebook-bejegyzésben.

Ezzel az Államelnöki Hivatal korábban kiadott közleményére reagált a miniszter, amelyben Klaus Iohannis államfő határozottan elítéli Toader "felelőtlen magatartását". Az elnök szerint a tárcavezető "végképp elvesztette hitelét", ami elegendő ok arra, hogy lemondjon tisztségéről.

A közlemény rámutat, a miniszter csak ürügyként használta fel a Velencei Bizottság ajánlásait az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi kormányrendelet kiadására, ez ugyanis olyan előírásokat tartalmaz, amelyeknek nincs közük a szakértői testület javaslataihoz, sőt, néhány ellentmond ezeknek, és fokozza az európai partnerek aggodalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!