ERDON Országos hírek

2017.02.05. 18:16

Több mint 500 személy tiltakozik a Cotroceni-palota előtt

Hivatalos források szerint több mint 500 személy tüntet jelenleg a bukaresti Cotroceni-palota előtt.

Hivatalos források szerint több mint 500 személy tüntet jelenleg a bukaresti Cotroceni-palota előtt. A tiltakozók zászlókat lengetnek, államfőellenes rigmusokat skandálnak, és táblákat tartanak a kezükben, többek között a következő felirattal: "El a kezekkel a Grindeanu-kormányról!", "Hazaáruló!", "Én a magam fejével gondolkodom, engem nem lehet manipulálni!", Az Alkotmány szerint az államfő mediál, nem agitál!", "Tartsátok tiszteletben a szavazatunkat!", "A legitim kormányt támogatjuk!".

A Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea korábban bejelentette, alakulata semmiféle tüntetést nem szervez vasárnap.

"A PSD nem szervez ma semmiféle tüntetést vagy nyilvános megmozdulást. A közösségi hálón megjelent mozgósító üzenetek nem a PSD-től származnak" - írta Liviu Dragnea Facebook-bejegyzésében, amelyet Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea is megosztott saját közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!