ERDON Országos hírek

2015.06.15. 12:15

Digitális kompetenciák felmérése

Ezen a héten digitális kompetenciáikat bizonyíthatják be az érettségizők. A vizsgák egész héten zajlanak, főleg azért, mert nem minden tanintézet rendelkezik annyi számítógéppel, ahányan ott érettségiznek, s van, ahol több napra ütemezték be őket.

Ezen a héten digitális kompetenciáikat bizonyíthatják be az érettségizők. A vizsgák egész héten zajlanak, főleg azért, mert nem minden tanintézet rendelkezik annyi számítógéppel, ahányan ott érettségiznek, s van, ahol több napra ütemezték be őket.A felmérés két egymást követő részből áll, a próba minden nap egy órakor kezdődik el és fél háromig tart, de az érettségizők fél egykor mennek be a termekbe. Kapnak vizsgalapot is, de számítógépnél dolgoznak. A felmérés első részéhez internet hozzáféréshez van szükségük, ez a szakasz körülbelül negyedórán át tart. A vizsga második része internet nélkül zajlik, negyed kettő és fél három között. Mint megtudtuk, például olyan feladatot kaphatnak, hogy egy dokumentumon belül módosítsák a képet a megadott szempontok szerint.

A digitális kompetenciapróbán maximum száz pontot lehet elérni, aki tíz ponton alul teljesít, az nem kap semmilyen minősítést. Viszont ettől függetlenül leérettségizhet sikeresen. Abban az esetben bukhat meg valaki az érettségin a digitális kompetenciavizsga miatt, ha kizárják, vagy ha nem jön el, illetve ha visszautasítja a feladatot, mivel ez is hiányzásnak minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!