ERDON Országos hírek

2010.04.07. 13:54

Csökken a turisták száma Romániában

<p>Februárban 8,5 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyeken megforduló turisták száma, az ott eltöltött éjszakák mennyisége pedig 15 százalékkal esett vissza a tavalyi év második hónapjához viszonyítva - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.</p>

A hivatalos kimutatások szerint februárban a romániai kereskedelmi szálláshelyekre bejelentkezett turisták száma 321 500 volt, a vendégéjszakák száma pedig elérte a 644 800-at. A Romániába látogatók száma is csökkent, hiszen a határátkelőknél 6,9 százalékkal esett vissza az országba belépő turisták száma a tavalyi évhez képest, a külföldre látogató román turisták száma is majdnem 6 százalékkal zsugorodott.

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyekre való érkezések száma 8,4 százalékkal csökkent, a vendégéjszakák száma pedig 12,9 százalékkal esett vissza a tavalyi év hasonló időszakához képest. Februárban több mint 427 ezer külföldi turista érkezett Romániába, többségük (43,4 százalék) Magyarországról jött, második helyen a bolgárok vannak, akik a Romániába látogató valamennyi külföldi turistának a 17 százalékát teszik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!