ERDON Országos hírek

2008.03.05. 15:40

Sztrájkkal fenyegetnek a tanügyisek

<p>A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) tíltakozó megmozdulásokkal fenyeget abban az esetben ha a kormány felfüggeszti az ajándékjegyek és a bölcsődékben dolgozóknak járó élelmiszerjegyek folyósításáról szóló, még 2006-ban elfogadott kormányrendeletet.</p>

Egyelőre csak közleményben tíltakoznak, eképpen: „A jelenlegi hatalom inkompetenciája és tehetetlensége nem volt képes hatékony kormányzást biztosítani, mely reális gazdasági növekedéshez vezessen, ezért aberrált és kétségbesett itézkedéseket hoz.”  a FSLI arra figyelmezteti a kormányt, hogy amennyiben felfüggeszti e járandóságokat, az nagy elégedetlenségeket fog szülni, ami tíltakozó megmozdulásokban fog csúcosodni, ami nem vetne jó fényt a kormányra főleg az idén, amikor Románia országos és nemzetközi rangú eseményeket szervez. A kormány 2006-ban elfogadott kormányrendelete értelmében az ajándékjegyeket 2008-tól évente négy alkalommal – húsvétkor, karácsonykor, névnapon és évfordulókon adnák. Egy jegy értéke 300 lej. Az erre a programra elkülönített összeg 13.050.000 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!