Erdon - Nemzetkozi

2018.06.16. 09:27

Hiába volt jobb Marokkó, Irán örült a végén

Szentpétervár - A végig domináló ázsiaiak a végén egy öngóllal bűnhődtek a kihagyott helyzetekért.

Szentpétervár - A végig domináló ázsiaiak a végén egy öngóllal bűnhődtek a kihagyott helyzetekért.

Papírforma alapján Marokkó és Irán válogatottjainak találkozásával a B-csoport két leggyengébb együttese csapott össze péntek délután. Ráadásul a két gárdát a még tartó ramadán sem segítette, az irániak őszintén el is mondták, hogy ők bizony böjtöltek, a marokkóiak ha ugyanezt is tették, hivatalosan nem erősítették meg az újságírók értesüléseit.

Marokkói fölény

Ezen az összecsapáson szó sem volt tapogatózásról, a piros-zöldben játszó afrikaiak rögtön nekiestek az irániaknak, több kecsegtető helyzetet is kidolgozva, de ezek egytől egyig kimaradtak.

Az ázsiaiak erejét felemésztette a védekezés, csak pillanatokig volt náluk a labda, de azért párszor így is odaértek zavart okozva a marokkói kapu elé. Ám ez volt a kevésbé jellemző, Marokkó fölényéről mindent elmond, hogy az első játékrészben majdnem háromszor annyi passzuk volt, mint az irániaknak. Ennek ellenére a tíz emberrel védekező Irán taktikája működött, hiszen gól nélküli döntetlennel vonultak félidőre a csapatok.

A végén csattant az ostor

Fordulás után hasonló forgatókönyv alapján zajlott a mérkőzés, Irán fegyelmezetten védekezett, míg Marokkó több, de inkább kevesebb sikerrel próbálta megbontani a sündisznó formációt. Ez a negyvenöt perc sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet hozott.

Az afrikaiak mentek előre becsülettel, de nagy veszélyt egészen a 88. percig nem tudtak teremteni, ekkor viszont Belranvand kapus meccsben tartva csapatát hatalmasat védett.

A slusszpoén pedig a végére maradt: a menteni igyekvő Buhadduz a lefújás előtti pillanatokban védhetetlenül csúsztatott a saját kapujába, ezzel kikaparva a végig passzív Iránnak a győzelmet (0-1).

MSZ


B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAROKKÓ–IRÁN 0–1 (0–0)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 62 548 néző. Vezeti: Cakir (török)

MAROKKÓ: Munir – Hakimi, Benatia, Szaissz – N. Amrabat (Sz. Amrabat, 76.), Busszufa, el-Ahmadi, Harit (Da Costa, 82.) – Belhanda, el-Kaabi (Buhadduz, 77.), Zijes. Szövetségi kapitány: Hervé Renard

IRÁN: Beiranvand – Rezaeian, Csesmi, Puraligandzsi – Anszarifard, Ebrahimi (Hosszeini, 80.), Hadzsszafi, Sodzsaei (Taremi, 68.) – Dzsahanbahs (Goddosz, 85.), Azmun, Amiri. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz

Gólszerző: Buhadduz (94. – öngól)

Sárga lap: el-Ahmadi (34.), ill. Sodzsaei (10.), Dzsahanbahs (48.)


[related-post post_id="3893247"]

[related-post post_id="3893111"]

[related-post post_id="3893119"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!