ERDON Helyi sport hírek

2016.03.10. 15:54

Oda a veretlenségi sorozat

Szerdán este a VSK U férfikosárlabdázói az eddigi bajnoki idény talán legrosszabb játékával itthon két pont különbségű vereséget szenvedtek a Steauától.

Szerdán este a VSK U férfikosárlabdázói az eddigi bajnoki idény talán legrosszabb játékával itthon két pont különbségű vereséget szenvedtek a Steauától.

A férfikosárlabda-bajnokság rájátszása legutóbbi fordulójában: Nagyváradi VSK U–Bukaresti Steaua 82–84 (20–21, 17–18, 17–19, 18–14; 10–12).

Antonio Alexe Sportaréna, mintegy 2.000 néző. Játékvezetők: Marius Ciulin, Ciprian Stoica, Şerban Raşogă. Megfigyelő: Doru Vinaşi.

Összeállítások, VSK U: Mandache (6 pon), Barnette (18), Markovics (5), Pasca (4), Lucsics (7), Zupan (13), Petrisos, Ţibîbrnă (4), Nuhanovics (8), Nicolescu, Franklin (17). Steaua: Troupe (3), Paul (5), Szijártó, Baracs (12), Malesevics (10), Amis (10), Nicoară (11), Williams (6).

A sorozatos sikereket követően a 2016-os esztendő első vereségét szenvedte el a váradi csapat, és ez annál is inkább fájó, hogy egy kicsit több szerencsével megnyerhették volna a csatát, amelyről előlegként annyit, hogy a vereség egyáltalán nem a váradi nézőkön, az Isten adta szurkolókon múlott, akik végig frenetikus hangulatban űzték, hajtották előre kedvenceiket. Ám tették ezt mindhiába, mert a szerencse most elpártolt a játékosoktól, akik szerdán a lepattanók megszerzésében alulmaradtak vendégeikkel szemben, ami sajnos, „végzetesnek” bizonyult számukra a végelszámolásban is…

Így látta az edző

– Szerintem látványos mérkőzést vívott a két legénység, s nálunknál valamivel többet nyújtott a Steaua – nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón Cristian Achim edző. – Frissebbek voltak, pontosabban dobtak távolról és úgy vélem, megérdemelték a győzelmet, amihez mindenképpen gratulálnom kell. Teljesen normálisnak tartom, hogy adott esetben vesztesként hagyjuk el a játékteret, hiszen minden csapat mérkőzésenkénti formája lehet változó és ingadozó. Lehetséges, hogy jelenleg nem vagyunk a hullámhegy tetején, és ez lehet igen kedvező is számunkra az idény végi perspektívákat illetően. Máskülönben pedig én sokszor hangoztattam már, hogy hosszú sportkarrierem során nem találkoztam legyőzhetetlen csapattal, s éppen ezért nem csinálok nagy dolgot e vereségből, mert a fontos, döntő mérkőzések a rájátszásban kerülnek majd sorra.

Miért nem játszott az új szerzemény, Zeno Martin, lehet akkor más lett volna az eredmény – taglalta szerkesztőségünk munkatársa. – Választanom kellett – mondta az edző –, kit hagyok ki az idegenlégiósok közül. Könnyű volt a dolgom, mert Zeno enyhe lábsérülést szenvedett a Marosvásárhely elleni összecsapáson, de a hét végéig remélem, rendbe jön, mert nagyon komplikált csatában lesz részünk Kolozsváron, és mint minden alkalommal, mi most is győzni megyünk.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!