ERDON Helyi sport hírek

2010.05.06. 17:05

Száguldás két keréken: a váradi Péntek László ismét a legjobbak között

<p>Április 23–25. között a Hungaroringen rendezték meg az Adria Alpok-kupa nemzetközi, illetve a román gyorsulási motorosbajnokság első fordulóját. A nagyváradi születésű Péntek László 2. lett a hazai, illetve 12. a nemzetközi versenyen.</p>

Ismét bizonyította tehetségét a nagyváradi születésű – a gyorsasági motorozást majd ötéves kora óta űző – *Péntek László*, aki április hónap utolsó hétvégéjén a Hungaroringen részt vett az Adria Alpok-kupa nemzetközi, illetve a román gyorsulási motorosbajnokság első fordulójában. Péntek az Adria Alpok-kupán, az SSP géposztályban állt rajthoz, s a harmincnégy fős mezőnyben végül a tizenkettedik helyen zárt. A váradi fiút a nemzetközi versenyen csupán két hazai versenyző, a hetedik helyen zárt Cătălin Cazacu, illetve a tizedik pozícióban befutó Mircea Vrăjitoru tudta megelőzni. Az Adria-kupa első fordulóját egyébként a cseh Václav Bittman nyerte meg a szlovák színekben indult Jaroslav Cerny és a szlovén Marko Jerman előtt.

Második helyen

Szintén április hónap végén a Hungaroringen rendezték meg a román nemzeti bajnokság első fordulóját SSP géposztályban, ahol természetesen Péntek László (jelenleg Marosvásárhelyi Auto-Moto ISECO) is rajthoz állt, s bár körökön át vezette a mezőnyt, végül a második helyen futott be, s ezért húsz bajnoki pontot gyűjtött be. Az első helyen (25 pont) a Bukaresti VSK versenyzője, Mircea Vrăjitoru végzett, míg a harmadik helyre (16 pont) Ionel Pascota száguldott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!