ERDON Helyi sport hírek

2010.04.29. 17:49

A bajnokcsapat ellen búcsúznak

<p>Ebben az idényben utolsó hazai mérkőzését fogja játszani a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. Vasárnap 11 órától az ötödik bajnoki címét már begyűjtő Konstancai HCM lesz az ellenfél.</p>

A férfi kézilabda Nemzeti Liga 2009/2010–es idényében, az utolsó előtti fordulóban, utolsó hazai mérkőzését játsza a Szatmárnémeti Városi Sportklub legénysége. A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége az ötödik bajnoki címét begyűjtő Konstancai HCM csapatát fogadja vasárnap 11 órától az Ady Endre utcai sportteremben. A tengerparti együttes ugyanis az elmúlt fordulóban hazai pályán verte az újonc, és biztos kieső Brassói Rom Cri csapatát, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a táblázatban. Mindezek ellenére a HCM nem veszi félválról a meccset, bár a helyi újságok arról írnak, hogy a konstancaiak otthon hagyják néhány alapjátékosukat. „A szatmárnémeti mérkőzés egy jó edzésnek számít a Román Kupa viadalai előtt – nyilatkozta a Telegraf napilapnak a csapat centere,  Alexandru Dimache. – Fontos, hogy formában maradjunk, hogy teljesíteni tudjuk második célunkat is, a kupagyőzelmet. Ezért komolyan vesszük a következő bajnoki meccseket is” – folytatta.
A Román Kupa viadalairól egyébként a VSK lemarad, ugyanis ezen a tornán a bajnoki táblázat első nyolc helyezette vehet részt. A szatmári alakulat jelenleg a tabella 10. helyét foglalja el, és négy pont a lemaradása az utolsó kupaszereplő, Nagybányai Minaurral szemben.
A konstancai alakulat egyébként szombat délután repülővel utazik Bukarestből Kolozsvárig, onnan pedig egy busz szállítja őket Szatmárnémetibe.
A VSK keretéből hiányozni fog Ştefan Birtalan. A tűdőgyulladás „kiütötte” az átlövőt, ugyanis kihagyja a csapata utolsó két bajnokiját is. A góllövőlista második helyén álló kézilabdázónak így idő előtt véget ért a bajnoki idény. „Sajnálom, hogy így alakult Birtalan egészségi állapota. Éreztük a hiányát a legutóbbi bajnokin is (a Minaur ellen, hazai pályán – szerk. megj.). Mi törekedni szeretnénk arra, hogy jó játékkal búcsúzunk a hazai közönségtől, akik sokat segítettek ebben a bajnoki idényben. Szerencsére a legénység többi tagja egészséges, és ők is elszántak. Viszont csodára nem számítsunk, ugyanis Románia legjobb csapata ellen fogunk játszani. Bizonyították ezt nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is, ugyanis a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig jutottak el” – mondta elismerően az ellenfélről Palkó, aki megtisztelőnek tartja azt is, hogy a HCM jó edzőpartnernek tekinti a VSK–t. „Az első mérkőzésen is bizonyítottuk, hogy jó csapatunk van, ugyanis csak öt góllal tudott nyerni hazai pályán a HCM” – folytatta a szakvezető.
A mérkőzés vasárnap 11 órakor kezdődik, és másodosztályos bírók, a resicabányai Daniel Lupu, Adrian Lupsa kettős fogja vezetni.

Nemzeti Liga
Péntek
Kolozsvári U – Resicabányai UCM (18 óra, Digi Sport Plus).
Szombat
Székelyudvarhelyi KC – Nagybányai Minaur.
Vasárnap
Szatmárnémeti VSK – Konstancai HCM
Bucovina Suceava – Bákói  Ştiinţa
Temesvári Poli – Pandurii Tg. Jiu.
Május 5–én
Brassói Rom Cri – Steaua.
A Dinamo szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!