ERDON Helyi sport hírek

2008.12.03. 13:50

Közel a továbblépéshez a kosarasok

<p>Óriási fegyvertényt hajtott végre kedden a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapat.</p>

A férfi kosárlabda Román Kupa első fordulójának visszavágó mérkőzését játszotta kedden az Antonio Alexe Sportarénában a vendéglátó Nagyváradi VSK és az „odavágón” 85–55 arányban nyerő Brassói Cuadripol. Csodában senki nem bízott, talán azok számát is megszámlálhattuk volna egy kezünkön, aki a győzelmben reménykedett, aztán mégis érdekesen alakultak az események. A váradi fiúk előbb a mennybe mentek, majd szinte visszaestek a pokolba, végül egy hihetetlen izgalmas végjáték végén megnyerték a találkozót, amely után kevesen volta az arénában, akik bánták volna a tényt, hogy a fiatal, de nagyon ambiciózus – és jó edzői kezekben lévő – játékosok alkotta gárda nem jutott tovább a Román Kupa következő szakaszába

Megíjjedtek?

Az első negyed végén kilencpontos, 25–16 arányú hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ám a második tíz perc során a vendégek faragtak némit a hátrányukból, így a szünetben hárompontosra (46–43) apadt a váradiak előnye, amely a harmadik negyed elejére teljesen el is fogyott, amikor 51–51-nél egyenlített a Cuadripol. Ettől kezdve azonban szinte csak egy csapat, a váradi létezett a pályán, játékosaik jól védekezve sorra érvényes kosarakkal fejezték be a támadásaikat, így nyolc perccel a találkozó vége előtt már 22 ponttal (79–57) vezettek. Vagyis nyolc pontra voltak az első meccsen született arány kiegyenlítésétől, s ettől valószínűleg megijjedtek ifjoncaink, mert meg-meg remegő kezük elvétették a célt, esélyt adva a vendégeknek a felzárkózásra: a 31. percben már 81–79 volt az eredmény. Végül is minden jó, ha a vége jó, a hajrát jobban bíró Szíjjártóék megnyerték az összecsapást.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK–Brassói Cuadripol 88–81 (25–16, 21–27, 30-14, 12–24). Vezette: Alin Faur – Vlad Potra, István Gabriella. VSK: Stretea 14 (3x3 pont), Szijártó L. 22 (4), Török 22, Demjén 4, Pascu 2, Lázár 14, Hora 8 (2). Edző: Veres Attila. Cuadripol: Mandache 21 (2), Hadzibulic 28 (2), Paliciuc 7 (1), Şenai 15, Marinkovic 9 (1), Flaundra 1, Drăguşin. Edző: Dan Calancea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!