ERDON Helyi hírek

2013.11.27. 14:42

Ruhákat és antik tárgyakat árvereztek

Nagyvárad - Több mint hetvenezer lej gyűlt össze az Egyedül nevel! rendezvényen belül, ebből 283, gyermekét egyedül nevelő anyukát segítenek majd a szervezők, tudtuk meg a szerdai árverés végén.

Nagyvárad - Több mint hetvenezer lej gyűlt össze az Egyedül nevel! rendezvényen belül, ebből 283, gyermekét egyedül nevelő anyukát segítenek majd a szervezők, tudtuk meg a szerdai árverés végén.

Mint arról már beszámoltunk, a Pro Valoare Alapítvány ötödik alkalommal szervezi meg a hatévesnél kisebb gyermeküket egyedül nevelő anyukák megsegítésére irányuló rendezvénysorozatot, amelynek keretében szerdán délben, a Lotus Center dísztermében Mudura Alexandru vállalkozó magángyűjteményéből származó értéktárgyakat, valamint egyedi gyermekruhákat bocsátottak árverésre.

Szuhai Beatrice, a Lotus üzletközpont marketing felelőse nyitotta meg a rendezvényt, melyen a cégképviselők mellett részt vett Claudiu Pop prefektus, Ioan Mang a Bihar Megyei Tanács alelnöke, valamint Ioan Mihaiu, a Bihar Megyei Közpénzek Felügyelőségének vezetője is. Szuhai Beatrice köszönetet mondott mindazoknak, akik az eddigiek során támogatták a rendezvényt, mely kolozsvári Aldo Blaga és Tzika Sax előadásával folytatódott. Régi, karácsonyi slágerek hangzottak el a két művész feldolgozásában.

Árverés

Rövidesen elkezdődött az árverés: elsőként egy antik ezüstből készült cukortartó talált gazdára háromezer lejért, új tulajdonosa a Dumexim és a Proiect Bihor cég lett, később a Herald Impex képviselője vásárolt meg egy 12 ezer lejes ezüst gyertyatartót. Az egyedi gyermekruháknak különösen nagy keletjük volt, többek között a Grup West, a Proges, a Dumexim vásárolta meg ezeket, de Ioan Mangnak, valamint Ioan Mihaiunak, is jutott egy-egy egyedi tervezésű gyermekruha, melyek darabjáért 260 és 500 lej közötti összegeket fizettek, a rendezvényen kívül pedig a Bene International is felajánlott egy összeget.

Az esemény zenével folytatódott, többek között Candy Dulfer, Michael Bublé, Frank Sinatra számok hangzottak el. Amint Szuhai Beatricetól megtudtuk, a november 18-a óta tartó akció során 71.777 lej gyűlt össze, ebből a rendezvényre feliratkozott 283, gyermekét egyedül nevelő anyukának adnak majd 250 lejes vásárlási utalványokat, melyekből élelmiszereket, ruhákat, lábbeliket, tanszereket, könyveket és játékokat vásárolhatnak a Lotus Center üzleteiből.

Az esemény támogatói a Deme Macarale, a Dumexim, a Herald Impex, a Lotus Center, a Repcon, valamint a Nutrientul Palota, s többek között a Bihari Napló is a rendezvény médiatámogatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!