ERDON Helyi hírek

2007.12.20. 12:54

Ünnepség időseknek és magányosoknak

<p>Nagyvárad - A CE Szövetség karácsonyi ünnepséget szervezett idős és magányos személyek számára. Visky István tiszteletes hirdette az igét, majd egy rövid műsort követően szeretetvendégséggel zárult a rendezvény.</p>

Folytatva az előző években elkezdett nemes hagyományt, csütörtök délelőtt a CE Szövetség immár negyedik alkalommal szervezett karácsonyi ünnepséget idős és magányos személyek számára a Stefan cel Mare sugárúton levő szociális központjában. Az áhítatra készülődve az emeleti teremben összegyűlt közel kétszáz személy karácsonyi dalokat énekelt, majd Visky István református tiszteletes hirdette Isten igéjét a Lukács evangéliuma második részének 42-47. versei alapján. Kihangsúlyozta: a karácsony nem ott van, ahol a legtöbben keresik, vagyis a csillogó-villogó ajándékokban, hanem ahol a Teremtő mutatja számukra, az idősek, a magányosok és az árva gyerekek tekintetében. A karácsony nem egy piros betűs ünnep a dátumban, hanem egy magatartásforma, mely által a gyermek Megváltót keressük. Az igazi karácsony az Úrjézus Krisztusnál található meg, a valódi ünnep pedig az, ha nem önmagunkra gondolunk, hanem az Istenre figyelünk.

Rövid műsor

"A Jézus keresés az, ami igazán karácsonyt ad", fogalmazott a lelkipásztor, majd hozzátette: nem az a legnagyobb baj, hogy nem vesszük észre, amikor nincs mellettünk Jézus, hanem, hogy nem is keressük Őt. Nem elég csupán csodálni és tisztelni Krisztust, hanem szeretni, imádni is kell az Isten fiát, és fogni a kezét, mert csak így lehet teljes a karácsony.

Az igehirdetést követően a Júlia gyermekotthon kis lakói mutattak be egy jelenetet, majd a CE Szövetség ifjúsági kórusa énekelt. Ezután az Erzsébet kör tagjainak köszönhetően meleg töltöttkáposzta várta a jelenlevőket, és senki sem távozott anélkül, hogy ne kapott volna ajándékcsomagot.

 

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!