ERDON Helyi hírek

2018.08.10. 14:09

Kevin kilenc éves lett

Talán emlékeznek még olvasóink Varga Kevinre, arra a köröstarjáni kisfiúra, akiről többször is írtunk annak idején. Több év után, a napokban ismét alkalmunk volt találkozni vele.

Talán emlékeznek még olvasóink Varga Kevinre, arra a köröstarjáni kisfiúra, akiről többször is írtunk annak idején. Több év után, a napokban ismét alkalmunk volt találkozni vele.

Először 2014-ben számoltunk be arról, hogy az akkor négy és fél éves kisfiú két és fél éve élete nagy részét kórházban tölti, előrehaladott stádiumban lévő, áttétes csípődaganattal műtötték és kezelték, majd betegsége kiújult, s újabb kezelésre volt szüksége. Bár az orvosok kezdetben kevés esélyt adtak neki, mindent megtettek érte, s 2015 április 15-én őssejt átültetést hajtottak végre rajta, Temesváron. A műtét jól sikerült, azonban újabb komplikációk kezdődtek, különféle fertőzések, agyhártyagyulladás. Egymást követték a kórházi kezelések.

A napokban felhívott bennünket Kevin nagymamája, s elújságolta: a kisfiú jól van, a legutóbbi vizsgálatok már nem mutattak ki rákos elváltozásokat a szervezetében. A napokban találkoztunk is vele. Nemrég ünnepelte kilencedik szülinapját. Jelenleg Kolozsvárra viszik rendszeresen kivizsgálásokra, most a cél az, hogy a betegség nyomán deformálódott lábait minél jobban helyrehozzák. Egyelőre tolókocsival jár és mindkét lába gipszben van, ezt kéthetente cserélik, majd meg is fogják műteni. Mivel a család szerény jövedelemből gazdálkodik és a rendszeres utak Kolozsvárra, taxival, valamint a kisfiúnak azok a gyógyszerei, amelyekért fizetniük kell, havonta ezer lejt emésztenek fel, továbbra is jól jön számukra a segítség.

Ha valaki segíteni szeretne, elhozhatja az adományt a Bihari Napló szerkesztőségébe, vagy átutalhatja a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela, a kisfiú édesanyjának nevén van.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!