ERDON Helyi hírek

2017.12.26. 12:11

Karácsonyi koncert volt a Szent László-templomban

December 22-én, péntek délután karácsonyi koncert helyszíne volt a nagyváradi Szent László plébániatemplom. Fellépett a Halmos László Kórus, Kribus Mónikakántor-karnagy vezényletével.

December 22-én, péntek délután karácsonyi koncert helyszíne volt a nagyváradi Szent László plébániatemplom. Fellépett a Halmos László Kórus, Kribus Mónikakántor-karnagy vezényletével.Magyar, román és hagyományos karácsonyi énekek csendültek fel, közreműködtek: Lucian Maliţa- hegedű, Kribus Mónika- orgona, valamint a Halmos László Kórus, Kribus Mónika kántor-karnagy vezényletével.

Ahogy a műsor felkonferálásában elhangzott, advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka, nyíljunk meg tehát a kegyelem előtt, hogy általa Isten töltse be szívünk és lelkünk egészét. A kórus első énekszáma a Rorate caeli volt, azaz Harmatozzatok egek felülről, és a felhők hullassanak igazságot! Mert igen, odafentről, az Úrtól jön Krisztus megváltó istensége, Krisztus embersége pedig valóságos, mely évezredeken át Ádámtól készült, hogy majdan Máriában „megnyíljon a föld, és megteremje az Üdvözítőt”.

A kórus névadójának, Halmos László halálának 20-ik évfordulójára emlékezve, az ő feldolgozásában felcsendült advent első és második vasárnapjának misekezdő éneke, melynek magyar fordítása így hangzik: „Isten, ha te felénk fordulsz, újjáéledünk, és néped örvendezni fog benned”.

Másik blokk

A következő blokk miről szólhatott volna másról, mint arról, hogy valaha, egy gyönyörű és titokzatos éjen, Betlehemben egy szűz, akit Máriának hívtak, fiút szült. Egy nemzetközileg is közkedvelt ének, az Adeste fideles, vagyis a Jöjjetek óh hívek arra buzdított, hogy mi is keljünk fel, hagyjuk ott a kényelmes karosszékeinket, és igyekezzünk a jászolhoz, hogy imádjuk őt, az Úr Jézus Krisztust.

Ezután Kodály Zoltán Karácsonyi ének című művével emlékeztek a szerző halálának 50-ik évfordulójára, hogy aztán a Csendes éj akkordjaival érjen véget a nagyszerű karácsonyi koncert.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!