ERDON Helyi hírek

2010.07.02. 11:55

Fokozott tűzveszély van

<p>A Bihar megyei tűzoltók közleménye szerint az igazi nyár beálltával fokozottabb a tűzveszély a betakarításokon is.</p>

A szakemberek számos tanácsot juttattak el szerkesztőségünkhöz, amelyek betartásával csökkenthető e veszély. Íme néhány ezek közül. A terménytáblákat felszántott részekkel válasszák el egymástól, ezen szántások utak és erdők felé minimum 20 méter szélesek legyenek, vasútvonal felé legalább 50 méteresek. A szalmát gyűjtsék be a betakarítás után. Csak technikailag bevizsgált és ezen belül megfelelően szikravédett gépekkel dolgozzanak. Kerüljék a dohányzást és a nyílt láng használatát ezen területeken. A meghibásodott gépeket úgy javítsák, hogy azok legalább 100 méterre legyenek a be nem takarított terményektől, vagy a száraz növényzettől. A begyűjtési helyeken kötelező ekével vagy tárcsával ellátott traktorokat, telített víztartályokat, kaszákat, villákat, poroltókat, vedreket biztosítani. Az összes munkagépen lennie kell oltókészüléknek, víznek, homoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!