Dolgoznak, dolgozgatnak

Nagyvárad - Jó ideje már megkezdték a csatornázási munkát a nagyváradi Szőlős (Seleusului) utcán. Tulajdonképpen olvasói bejelentésre mentünk ki tegnap délben, ugyanis arról értesítettek, hogy lassan megy a munka. Dolgoznak 2007.08.08

Az információ téves volt! Egyáltalán nem dolgozott ott senki pontban 12 órakor. De azt sem tapasztaltuk, hogy ebédszünetet tartottak volna, ugyanis senkit sem láttunk étkezni sem. Ezidáig sikerült kiásniuk az árkot az utca elejétől majdnem a Pece patakig. Egyébként a patak közelében árválkodott az árokásó gép mellette egy teherautó, amelynek a föld elszállítása lett volna a feladata.

Az aknákat már elhelyezték az árokban, némi műanyag csatornákat is látni szétszórva a környéken.

Telefonos érdeklődésünkre megtudtuk a Vízügyi Társaság vezérigazgatójától, Ioan Ciursastól, hogy a Chimprestor cég nyerte meg a licitációt, az ő munkásai dolgonak, vagy nem, dolgoznak ott. Az átadási határidő: 2007. szeptember 20. De ha ilyen iramban folyik továbbra is a munka, kétséges, hogy időben végeznek. Ezzel a vezérigazgató is egyetértett…

Péter I. Zoltán

Mi és a Boldogság Múzeum
Nemrég nyílt meg az első nemzetközi Boldogság Múzeum Koppenhágában – olvasom meglepetten az MTI tudósítását, s benne azt, hogy a dánok a világ legboldogabb emberei, és ezzel a múzeummal is ezt akarják igazolni.
Augusztus 15-ike után véget ér a kánikula
Továbbra is meleg idő várható, de augusztus 15-e után már sehol sem lesz kánikula az országban, csapadék szinte naponta kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 10-e és augusztus 23-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.
Bekerül a legnépszerűbb focis videójáték legendái közé Puskás Ferenc
A játék ikonjai között Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó.
Nemzetgazdasági érdek a magyar borok oltalmazása
Jelentős gazdasági károkat okoznak az Európába beáramló és a világban megtalálható hamis borok.
Orvosokat keresnek a nagyváradi Városi Kórházba
A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház orvosoknak hirdet állást a koronavírus-járvány idejére, az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.