ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 18:45

Biológiai szennyvíztisztítás

<p>Szatmárnémeti — Tegnap a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség valamint a Vízgazdálkodási Igazgatóság szemináriumot szervezett, melyen többek között Ovidiu Handolescu, egy Bukaresti bioszennyvíztisztítókat fogalmazó cég képviselője tartott előadást.</p>

A szeminárium célja az volt, hogy mivel megyénkben most van kiépülőben a csatornaházlózat, jó ha az önkományzatok tudják, hogy milyen szennyvíztisztítási módszerek közül választhatnak — mondta el lapunknak Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője. A bioszennyvítisztító létesítése valamivel költségesebb, mint a megszokott kémiai szennyvítisztítóké, azonban hosszabb távon megtérül a befektetett összeg, mivel csupán egyetlen ember képes a működtetésére és háromszor kevesebb villanyáramot fogyaszt, emellett úgy tervezik meg a szennyvíztisztítót, hogy adott község igényeihez igazítják — hangzott el a bemutatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!