ERDON Helyi hírek

2008.04.15. 14:45

A magyar tudományosság napja

<p>Bihar megye - Intézményépítés és összehangolás a Kárpát-medencei magyar tudományos kutatásban címen tartanak előadásokat április 24-én a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében.</p>

A rendezvény szervezői: a MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság-Budapest; a Kolozsvári Akadémiai Bizottság; az Erdélyi Múzeum Egyesület-Kolozsvár; a Partiumi Keresztény Egyetem-Nagyvárad; a Varadinum Kulturális Alapítvány; a Sapientia Varadiensis Alapítvány-Nagyvárad.

Helyszín: A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, Városháza utca 27. Bartók terem (A2)

2008. április 24-én, csütörtökön 16.00 órától Az Értékek Akadémiája előadássorozat keretében a következő előadások hangzanak el:

Görömbei András irodalomtörténész, akadémikus (az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság elnöke): Az irodalom személyiség- és közösségformáló szerepe (Nagy Gáspár példája); Péntek János nyelvész, akadémikus (a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnöke): Tudománypolitika, tudományszervezés: a KAB lehetséges feladatai.

A helybeliek

A nagyváradi tudományos műhelyek tevékenységéről Geréb Zsolt teológus (a Partiumi Keresztény Egyetem rektora); Fleisz János történész (a Sapientia Varadiensis Alapítvány elnöke); János-Szatmári Szabolcs irodalomtörténész (az Erdélyi Múzeum Egyesület-Nagyváradi Fiókszervezetének titkára) tart előadást. Végezetül megalakítják a Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) Idegen nyelvek, irodalmak nagyváradi munkabizottságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!