ERDON Helyi hírek

2012.04.03. 08:47

A fejlődés útjára lépni

Az egyébként pilledő állapotban leledző Expo Transilvania ez alkalommal mintha felébredt volna csipkerózsika állapotából. Hármas <em>vásárral </em>várta látogatóit, a XX. alkalommal megrendezésre kerülő TIT műszaki, a XV. alkalommal megtartott Erdőgazdálkodási és Faipari valamint a „legfiatalabb” X. Pro Invent találmányi kiállítással.

Az egyébként pilledő állapotban leledző Expo Transilvania ez alkalommal mintha felébredt volna csipkerózsika állapotából. Hármas vásárral várta látogatóit, a XX. alkalommal megrendezésre kerülő TIT műszaki, a XV. alkalommal megtartott Erdőgazdálkodási és Faipari valamint a „legfiatalabb” X. Pro Invent találmányi kiállítással.

Ennek köszönhető a magas részvételi szám is, 151 cég vett részt Magyarországról, Lengyelországból, Svájcból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Bulgáriából, Csehországból, Moldáviából, Iránból, valamint Romániából. A látogatók megismerkedhettek a ma legkorszerűbb gépeivel, melyek minden nemzetközi elvárásnak eleget tesznek és megfelelnek. A legtöbb kiállítója a találmányi kiállításnak volt 81, a műszakinak 56, míg az erdőgazdálkodási és faiparnak 14. A teljesség igénye nélkül, néhány kiállítóval elbeszélgettem. Moldvából, Galacról jött Epureanu Alexandru professzor. Azokat a szellemi termékeket hozta el, melyeket a galaciak egy éven belül kitermeltek. Rendkívül büszkém mutatta be azokat a robotjait, melyeket diákjai az ő vezetésével terveztek meg. Szerinte a felnövekvő új nemzedék, minden elvárásnak eleget tud tenni. A tízéves kiállítási múlt ezt bizonyítja. Tarján Gábor ügyvezető (Debreceni IMAtec Kft- től), elmondása szerint a cég fő tevékenysége a gépgyártással, gépfelújítással és gépkarbantartással foglalkozó cégek számára szabványos gépelemek, emelőszemek forgalmazása valamint csomagolóipari célgépek forgalmazása, telepítése, beüzemelése. Ezen a kiállításon három cég termékeit képviselik. Ezek a németországi és luxemburgi cégek. Először jár Kolozsváron, és benyomásai pozitívak. Az érdeklődők számára biztatóak. Termékeik a gépek felújítására használhatók. A Tool- Temp Hungaria Kft-t Csata Ervin okleveles gépészmérnök képviseli. A svájci székhelyű cég hő-szabályozó termékeket gyárt. Amint elmondta, ilyen terméket Romániában elég sokat, adtak el, de kiállítás szinten most vannak itt először. Mert az adatok bizonyítják, leghatásosabb reklám- módszer a kiállítás. A közvetlen ember- ember kapcsolat a leghatásosabb. Molnár Zoltán a magyarországi Tool-Temp cég vezetője szerint rendkívül jó kapcsolatokat építettek ki különböző romániai cégekkel. Azok a cégek, amelyek képesek új technológiát hozni az országba, nyílt kapukra találnak. Az együttműködés mindkét fél számára hasznos lehet. A beruházók magukra találhatnak, és a fejlődés utjára, lehet lépni.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!