ERDON Helyi hírek

2018.11.19. 09:41

Black Friday 2018 a Sigmaluxnál!

Többszáz termék rendkívüli áron! Black Friday a Sigmaluxnál: <a href="https://lampishop.ro/black_friday" target="_blank">https://lampishop.ro/black_friday</a>

Többszáz termék rendkívüli áron! Black Friday a Sigmaluxnál: https://lampishop.ro/black_friday

Egy kis segítség és néhány jó tipp a lámpavásárláshoz!

Tartalomjegyzék:

1. Bevezető

2. Tervezzük meg

3. Több lehetőség egy térben

4. Hova milyen fények illenek?

5. Dekoráció vagy kiegészítő fények

6. Egy szakértő tanácsai

1. Bevezető

Mikor lámpát választunk nem is gondolnánk, hogy mennyi fontos szempont van a design és az ár mellett. A jó világítás amellett, hogy dekoratív, funkcionálisan is fontos szerepet tölt be az adott helyiségekben. Ehhez szeretnénk nyújtani Önnek egy kis segítséget, hogy az otthonába a lehető legjobb és legoptimálisabb világítótestet válassza.

2. Tervezzük meg, hova milyen lámpatestet szeretnénk

Érdemes előre határozni, hogy melyik helységben melyik világítótestnek mi lesz a funkciója. A fények hatással vannak ránk, és befolyásolni tudják a közérzetünket.

Amennyiben nem vagyunk tisztában, hogy mi lenne nekünk a legmegfelelőbb fényerő a jó közérzethez, nincs más dolgunk, mint leülni egy kicsit, becsukni a szemünket és elképzelni az adott helységet különböző erősségű fényekkel. Így jobb képet tudunk kapni arról, hogy mi lenne nekünk a legmegfelelőbb. Ha ez sem elég, akkor érdemes egy lakberendező tanácsát is kikérni, melyben természetesen szívesen ajánlunk lakberendezőt/belsőépítészt.

3. Több lehetőség egy helyiségben

Fontos lehet átgondolni azt is, hogy egy helységben (pl.: nappaliban) akár több feladatot is el szeretnénk végezni majd, és nem csak egy adott fényre van emiatt szükségünk.

Ha jól választjuk ki különböző lámpákat és annak teljesítményét is figyelembe vesszük, akkor az adott teret feloszthatjuk a fényekkel. Fontos, hogy a fényforrások teljesítményét is nézzük ebben az esetben. Amennyiben a lámpa elbírna nagyobb teljesítményű izzót is mint ami jár hozzá, érdemes kérni kollégáinktól javaslatot, egy erősebb izzó vásárlására az adott lámpatestbe. Arra figyeljünk, hogy a helység összhatása FONTOS!

4. Melyik helyiségbe milyen fények illenek?

Minden esetben érdemes átgondolni: Az adott helyiségnek vajon az a legjobb, ha teljesen kivilágítjuk? Véleményünk szerint a legjobb világítás az, ami a helységben történő tevékenységhez a legoptimálisabb. Nem minden szobában van szükség figyelemfelkeltő erős fényekre, sőt...

Vegyünk néhány teljesen egyszerű és ésszerű példát ami talán segíthet:

  • A legjobb példa talán a hálószoba, ahol legtöbb esetben a fényigényünk alacsony, mert ott a harmónia és a kellemes érzet a legfontosabb. Itt nagy ritkán kisebb irányított fényre lehet szükségünk az ágy melletti éjjeliszekrényen vagy a falon, ha esetleg olvasni szeretünk az ágyban. Mégis az összhatás szempontjából ide gyengébb harmonikusabb fényigényünk van.
  • Az étkező fölé például a legjobb egy közepesen erős fény. Ott nem optimális ha túl gyenge a fény, de az sem, ha túl erősen pompázik az asztal.

  • Nem úgy a konyhapult fölé. Ott ugyanis erős, határozott fényre van igényünk.

  • Tehát minden esetben javasolt átgondolni, hogy milyen lámpát és milyen fényt is választunk otthonunkba.
  • 5. Kiegészitő fény

    Érdemes lehet átgondolnod, hogy bizonyos helyiségeket mivel tudnál feldobni. Például mikén tudnád hasznosítani a falakat, a bútorokat, a lépcsődet, vagy padlódat. Vannak erre kiváló megoldások, melyekkel akár talajba, vagy falba tudod süllyeszteni a lámpatestet. Esetleg a képen lógó képet is meg tudod világítani egy kellemes fénnyel, amely kiemeli a képet a szobában. Ezen megoldásoktól még dekoratívabb megjelenést tud biztosítani az adott környezetnek.

    6. Egy szakértő tanácsai:

    Hogyan válasszunk lámpát?

    Biztos, hogy a lámpatestek válogatásával kezdjük?

    Bármilyen térről legyen is szó, a világítás kialakításánál egyszerre kell figyelembe venni a megfelelő fény mennyiséget, az energia felhasználást, valamint az esztétikai hatást.

    Először is, mérje fel az adott térben szükséges fényigényeket! Például a közösségi teret adó nappaliban más világításra van szükség, mint a dolgos konyhában, vagy a párás fürdőszobában.

    Mikor otthona elrendezését tervezi, próbálja meg minél konkrétabban elképzelni, hogy hogyan fog „működni” az a lakhelyén! Gondolja át, hogy mely terekben lesz szüksége helyi világításra, és hol lenne elegendő a szórtabb (általános) fény!

    A térrendezés szempontjából figyeljen arra, hogy a szoba méretéhez illeszkedő, arányos nagyságú lámpatesteket válasszon! A túl nagy, vagy a túl kicsi lámpatestek zavart okozhatnak.

    Megfelelően elhelyezett, irányított fényű halogén vagy LED izzós lámpatestekkel az adott helyiség szép részleteinek adhatunk hangsúlyt: a falat súrolva képet világíthatunk meg, de szobrot, dísztárgyakat, vagy

    Álmennyezetbe, vagy bútorba rejtett led szalagokkal, asztali - és álló lámpákkal kellemes, meghitt hangulatot teremthetünk. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb lámpatest fényerejét adott esetben tudjuk szabályozni (dimmerezni).

    Biztosan Önt is elragadta a bőség zavara…

    Amennyiben nem biztosak abban, hogy hova, milyen lámpatesteket helyezzenek el, vagy csak egy pár jó tanácsra és ötletekre lenne szükségük, állunk rendelkezésükre…www.lampishop.ro.

     

    Fizetett hirdetés!

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!