ERDON Helyi hírek

2018.04.19. 08:52

Nyílt próbát tartott a Nagyvárad Táncegyüttes

Szerda délután nyílt próbát tartott a Nagyvárad Táncegyüttes. Az érdeklődők a Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellájából készülő Idegen című előadás próbafolyamatába tekinthettek be.

Szerda délután nyílt próbát tartott a Nagyvárad Táncegyüttes. Az érdeklődők a Jorge Luis Borges Márk evangéliuma című novellájából készülő Idegen című előadás próbafolyamatába tekinthettek be.A Szigligeti Stúdióban tartandó rendhagyó eseményenugyanakkor a megjelentek Györfi Csaba rendező-koreográfus vezetésével a mozgásszínházi műfaj munkamódszereivel ismegismerkedhettek. Az Idegen című készülő produkció tulajdonképpen egy modernkori passiójáték, amely a Bibliai és borges-i motívumok alapján beszél a másság természetéről, a valóság és fikció, a hit és a tudás összefüggéseiről.

A nyílt próbán együtt gondolkodásra sarkallta a közönséget Györfi Csaba, miközben több etűdöt, koreográfiát villantott fel néhány perc erejéig a készülő előadásból. Rajta kívül felléptek még Tőkés Imola, Kerekes Dalma, Brugós Sándor és Kacsó Bálint táncművészek. Volt úgy, hogy előre elhangzott, hogy a látottak mit szimbolizálnak, és volt úgy is, hogy ki kellett találni, mire gondolhatott a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!