ERDON Helyi hírek

2018.03.12. 09:26

Finomságok és bodyART nőnapra

Az idén az egészséges életmód jegyében zajlott a Csillagocska óvoda pedagógusai által szervezett pénteki nőnapi ünnepség, melyre az ide járó gyerekek anyukái, nagymamái voltak hivatalosak.

Az idén az egészséges életmód jegyében zajlott a Csillagocska óvoda pedagógusai által szervezett pénteki nőnapi ünnepség, melyre az ide járó gyerekek anyukái, nagymamái voltak hivatalosak.

Amint az már hagyomány, ezen az ünnepségen a gyerekek nem voltak jelen, hogy az édesanyák és nagymamák ellazultan vehessenek részt. Kecskés Edit, a Csillagocska Református Zeneóvoda vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Pálfi József tiszteletes, a Csillagocska Alapítvány alapítója és elnöke mondta el: a rendezvény célja semmi egyéb, mint néhány olyan csendes óra eltöltése, ahol egymásra figyelünk, s ahol a nők szerepét felhangosítjuk, felerősítjük. Reméljük, tette hozzá, hogy hozzánk nem érnek el a nemek szerepcseréi, s megmaradunk Isten szép teremtett rendje mellett, ahol a nő nő és a férfi férfi. Végül áldást mondott a jelenlévő hölgyekre.

Különlegességek

Benedek Árpád, az óvoda zenepedagógusa ugyancsak egy áldással készült – mely az általa előadott népdal során hangzott el –, majd Pálfi József és Benedek Árpád egy-egy szál rózsát, valamint egy-egy pohár pezsgőt osztott szét a jelenlévők között. A koccintások után az est egyik meghívottja, Szilágyi Tamás, egy ismert nagyváradi vendéglő főszakácsa mondta el: egy különleges salátát készített a jelenlévők számára, mely egyebek mellett narancs-chipsekből, apróra vágott ananászból, pisztáciában megforgatott kecskesajtból és mangóöntetből állt. Ebből a jelenlévők kaptak is egy-egy adagot, azonban előtte Molnár Andrea bodyART oktató, az est másik meghívottja beszélgetett el a hölgyekkel a testtudatosság kialakításáról, majd meg is mutatott néhány alapvető gyakorlatot, s a tornához a jelenlévők közül is sokan csatlakoztak.

A későbbiekben mindenki jóízűen fogyasztotta el a salátát, melyet egy banános chia-puding követett, miközben a séf megosztott néhány szakmai titkot, s válaszolt a kérdésekre. Végül az ünnepi alkalomra készült tortából falatozhattak a vendégek.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!