ERDON Helyi hírek

2017.10.18. 18:47

Könyvet mutattak be Auschwitzról

Kedd délután a városháza dísztermében folytatódott az a rendezvénysorozat, mely az Auschwitz - 70 év projekt részét képezte.

Kedd délután a városháza dísztermében folytatódott az a rendezvénysorozat, mely az Auschwitz - 70 év projekt részét képezte.Ennek keretében két évvel ezelőtt a Román Televízió kolozsvári stúdiójának munkatársai Auschwitzban forgattak, illetve interjúkat készítettek holokauszt-túlélőkkel annak apropóján, hogy akkor volt a haláltábor szovjetek általi felszabadításának a 70. évfordulója.

Ennek kapcsán Alive- Auschwitz 70 év címmel egy könyv is megjelent, a Libris kiadó gondozásában, ezt mutatták be most be Nagyváradon, az önkormányzat és Izrael állam romániai nagykövetségének támogatásával.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével mások mellett Tamar Samash, Izrael állam romániai nagykövete, Armand Shor, az Izraeli-Román Kereskedelmi és Iparkamara igazgatója, Felix Koppelmann, a Nagyváradi Zsidó Hitközség elnöke, Thea Haimovitz projektkoordinátor, valamint az a három professzor is- Gyémánt László, Andrei Marga és Carol Iancu, akik a riportkészítőket a szaktudatásukkal segítették, illetve ők maguk is meglátogatták az auschwitzi múzeumot.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!