ERDON Helyi hírek

2017.07.13. 16:50

Újabb robbantás a CET II.-nél

Szerda délután felrobbantották az egykori nagyváradi 2-es számú hőerőmű egyik 78 méter hosszú csarnokát. A robbanást sajtóbeszámolók szerint Szentmártonban is hallani lehetett.

Szerda délután felrobbantották az egykori nagyváradi 2-es számú hőerőmű egyik 78 méter hosszú csarnokát. A robbanást sajtóbeszámolók szerint Szentmártonban is hallani lehetett.A volt 2-es számú nagyváradi hőerőművet az Aloref és az Alscom International cégek vették meg 2015-ben azzal a céllal, hogy a létesítményt lebontsák, felszámolják a környezetszennyező elemeket, és a helyszínen egy ipari parkot létesítsenek. Emlékeztetőül, tavaly december végén kezdődött el a bontás, amikor az egykori hőerőmű kéményét robbantották fel. Akkor értesítették a sajtót is az akcióról, így a lakosság felkészülhetett erre az eseményre, most azonban nem hozták nyilvánosságra azt, hogy mi készül, így sokan megijedhettek a tavaly decemberinél sokkal nagyobb robbanás hangjaitól és robajától. A mostani robbantás előkészületei áprilisban kezdődtek, és maga a robbantás szerda délután öt órakor történt. Bár a létesítmény nincs a körgyűrű közvetlen közelében, de a közlekedésrendészet a robbantás előkészítésének és végrehajtásának az idejére lezárta a váradi körgyűrű ottani szakaszát. Az egyik hírportál egy szőllősi lakost, Cristian Jugarut idézte, aki szerint a mostani robbanást sokkal erősebben lehetett érezni, mint a tavalyit, most a tömbház, amelyikben lakik, több mint egy másodpercig rázkódott a robbantás nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!