ERDON Helyi hírek

2016.01.25. 11:41

Lezárult a CET II eladása

A napokban a nagyváradi városházán találkozóra került sor a gyulafehérvári Aloref és a bukaresti Ascom Internaţional cégek képviselői- Ştefan Boghiu és Florin Popa-, valamint a váradi önkormányzat vezetői- Ilie Bolojan polgármester és Eduard Florea városmenedzser- között annak kapcsán, hogy a Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency S.P.R.L. cég a bukaresti Termoelectrica Rt. Hő- és Elektromos Energia Termelő Kereskedelmi Társaság felszámolója minőségében befejezte a váradi Ogorului utca 2. szám alatti II. számú Hőerőmű (CET) aktívum eladási procedúráját az Aloref és Ascom Internaţional cégek alkotta konzorcium javára.

A napokban a nagyváradi városházán találkozóra került sor a gyulafehérvári Aloref és a bukaresti Ascom Internaţional cégek képviselői- Ştefan Boghiu és Florin Popa-, valamint a váradi önkormányzat vezetői- Ilie Bolojan polgármester és Eduard Florea városmenedzser- között annak kapcsán, hogy a Muşat&Asociaţii Restructuring/Insolvency S.P.R.L. cég a bukaresti Termoelectrica Rt. Hő- és Elektromos Energia Termelő Kereskedelmi Társaság felszámolója minőségében befejezte a váradi Ogorului utca 2. szám alatti II. számú Hőerőmű (CET) aktívum eladási procedúráját az Aloref és Ascom Internaţional cégek alkotta konzorcium javára.Tekintettel a CET II aktívum fontosságára, úgy a terület szempontjából, melyet vissza lehet illeszteni a gazdasági körforgásba, mint a hamu- és salaktároló jelentette környezetvédelmi probléma szemszögéből, a váradi önkormányzat és az említett konzorcium tulajdonosi minőségükben egyetértettek abban, hogy az építmények és berendezések lebontása, a rendelkezésre álló terület értékesítése, valamint a a hamu- és salaktároló ökológiai bezárása érdekében az Aloref és Ascom Internaţional konzorcium a következő lépéseket kell megtegye: 24 hónapon belül a felszámolási engedély megszerzésétől számítva, de nem később, mint 2018. december 31., befejezi a CET II aktívum építményeinek és berendezéseinek lebontását, illetve leszerelését, kivéve azokét, melyeket a kívánt cél érdekében hasznosítani lehet; a környezetvédelmi véleményezés/engedély megszerzését követő 24 hónapon belül, de nem később, mint 2018. december 31., befejezi a hamu- és salaktároló ökologizálási munkálatait; együttműködik a váradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel egy új ipari park létesítése érdekében, a vonatkozó törvényeknek megfelelően azért, hogy befektetők bevonása révén értékesíteni lehessen a rendelkezésre álló területeket és infrastruktúrát. Ugyanakkor pedig a maga részéről a váradi önkormányzat a partnere rendelkezésére bocsátja az ahhoz szükséges földmennyiséget, mely a hamu- és salaktároló ökologizálásához, illetve egy zöldréteg kialakításához kell; segít a partnerének abban, hogy beszerezze azokat az engedélyeket és véleményezéseket, melyek a CET II építményeinek és berendezéseinek lebontásához és leszereléséhez, illetve a hamu- és salaktároló bezárásához kellenek.

A CET II aktívum két részből áll: egy 50,16 hektárnyi terület építményekkel, melyeknek fémalkotórészeit a lebontás után értékesíteni lehet, ahogy a telket szintén, és egy 92 hektáron elterülő hamu- és salaktároló passzívum, mely környezetvédelmi problémát jelent, ráadásul a közelben található két, turisztikai szempontból fontos település: Püspökfürdő és Félixfürdő.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!