ERDON Helyi hírek

2015.04.23. 17:07

Gigantikus tojások árverése

Hatodik alkalommal árvereztek csütörtökön hatalmas tojásokat a nagyváradi Lotus Centerben. A karitatív akció során mind a 12 tojás elkelt, ezer és kétezer lej közötti összegért.

Hatodik alkalommal árvereztek csütörtökön hatalmas tojásokat a nagyváradi Lotus Centerben. A karitatív akció során mind a 12 tojás elkelt, ezer és kétezer lej közötti összegért.

Beatrice Szuhai, a Lotus Center marketing felelőse röviden beszámolt a Pro Valoare Egyesület által korábbi alkalmakkor megszervezett akciókról. Az első 2010-ben zajlott, akkor 80 ezer lej gyűlt össze, melyből a gyerekkórház újszülött-osztályát újították fel. Következő évben be is bútorozták az osztályt az összegyűlt pénzből, később egyebek mellett egy ultrahang-készüléket vásároltak a szülészeti osztály számára, hozzájárultak a kardiológiai osztály fejlesztéséhez.

Gazdára találtak

Szó esett azokról a változatos és eredeti megoldásokról, melyekkel az eddigi tojások készültek: volt, amelyik újrahasznosítható anyagokból jött létre, volt, amelybe be lehetett menni, akár egy házikóba, de origami-szerű, fából készült, különféle módon kidíszített tojásokat is árvereztek az immár hagyományos akció során.

A visszatekintést követően kezdődött el a tulajdonképpeni árverés, a bevásárlóközpont egyik mozitermében. Az induló ár minden esetben ezer lej volt, s mindegyik tojás gazdára talált, volt, amelyik ezer, volt amelyik ezerötszáz, vagy kétezer lejért. Egyes cégek, intézmények képviselői fel is szólaltak. Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság aligazgatója elmondta: azért vettek részt eddig minden lakalommal, mert különösen fontosnak találják, hogy segítsenek, ahol tudnak. Az idei tojás fémből készült és kalitka formájú – ezzel azt kívánták hangsúlyozni, hogy mint mindent, ami értékes, a természetet is óvni kell, azaz „kalitkába zárni”. Ez a tojás egyébként 1500 lejért kelt el és számításaink szerint az összes tojásért több mint 11 ezer lejt fizettek a résztvevők, ezt a szervezők szintén a Megyei Kórház kardiológiai osztályának szeretnék adományozni.

Végül Lucia Daina, a Megyei Kórház igazgatója mondta el, mennyire fontos számukra a segítség és mit jelent az, hogy újabban az angiográffal végzett beavatkozásokkal el tudják látni azokat az infarktuson átesett betegeket, akiket korábban az ország más városaiba kellett szállítani. Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a rendezvényen.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!