ERDON Helyi hírek

2014.12.08. 11:20

Sikeres ajándékgyűjtő akció

Nagyvárad- Az RMDSZ Nőszervezete által létrehozott Mosolygó karácsonyt! országos program keretében a nagyváradi szervezet 101, otthonban vagy intézetben nevelkedő gyermeknek gyűjtött adományokat.

Nagyvárad- Az RMDSZ Nőszervezete által létrehozott Mosolygó karácsonyt! országos program keretében a nagyváradi szervezet 101, otthonban vagy intézetben nevelkedő gyermeknek gyűjtött adományokat.

A legszebb reményeket is felülmúlta az az adománygyűjtő akció, melynek keretében az RMDSZ Nőszervezet váradi „kirendeltsége” ajándékokat gyűjtött 101, otthonban vagy intézetben nevelkedő gyermek és fiatal részére, illetve két gyermekotthonnak is. Ennek záróünnepségére került sor péntek délután a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenytermében, partnerségben a Pro Seleuş Egyesülettel, és számos diák, iskolai csoport közreműködésével. A jótékonysági előadásra a belépők tartós élelmiszerek, takarítási vagy tisztálkodási szerek voltak, de ugyanígy gyümölcsökből álló adományokat is elfogadtak természetesen.

Az ajándékokat a magyar oktatású iskolák (a Szacsvay Imre, a Dimitrie Cantemir, a Nicolae Bălcescu, a 16. és a 11. számú és Lucreţiu Suciu általános iskola, valamint az Ady Endre, a Szent László, a Lorántffy Zsuzsanna, a Iosif Vulcan és a Művészeti Líceum és az Andrei Şaguna műszaki kollégium) tanulói, a nagyváradi evangélikus és unitárius egyházközségek, a szőllősi református egyházközség, az evangélikus óvoda, a városi tanács RMDSZ frakciója és magánszemélyek (Csuzi István, Opris György, Pop Teréz, András Katalin és mások) adományozták Bihar megye különböző településeinek intézeteiben nevelkedő gyermekeknek, fiataloknak, úgy mint: Gálospetri, Papfalva, Élesd, Szalonta és Nagyvárad. Emellett az RMDSZ Nőszervezete biharpüspöki és olaszi közösségei a gyűjtésen kívül mézeskalácsokat is sütöttek a résztvevőknek.

Hangulatos műsor

A lelkes egybegyűlteket Fodré Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet váradi koordinátora köszöntötte, majd Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes beszélt az összefogás fontosságáról. Úgy fogalmazott: nem az a szándékuk, hogy megváltsák a világot, „csupán” a közvetlen környezetünkben élő gyermek életébe szeretnének egy kis boldogságot csempészni, azokat megajándékozni, akiknek nem adatott meg, hogy rendes családban nevelkedjenek. Biró Rozália szenátor, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke azon meggyőződésének adott hangot: akkor vagyunk igazi erős közösség, ha szülőföldünkön maradva alkalmakat teremtünk az ehhez hasonló találkozásokra, és ezekben örömünket leljük.

A beszédeket követő hangulatos műsor keretében fellépett Baranyi Tünde, az Ady Endre Középiskola tanulója, aki népdalokat énekelt, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kisebbekből és nagyobbakból álló két tánccsoportja, melynek tagjait Dulău Dianna tanárnő készítette fel, a Szacsvay Imre Általános Iskola gyermekkórusa Kiss Tünde zenetanárnő kíséretével, valamint számos produkcióval készültek a Művészeti Líceum növendékei (Buzási Patrik, Dóczi Krisztián, Vura János, Borzási Dávid, Bálint Bianka, Ţentea Kitti és Verebi Levente), akiket Hoffmann Róbert tanár oktat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!