ERDON Helyi hírek

2014.12.02. 18:28

Kerületi bibliaismereti vetélkedő Kécen

Nemrégiben Magyarkécen rendezték meg a Királyhágómelléki Bibliaismereti Vetélkedőt, melyre immár nyolcadik alkalommal került sor. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az érszőlősi csapat állhatott fel.

Nemrégiben Magyarkécen rendezték meg a Királyhágómelléki Bibliaismereti Vetélkedőt, melyre immár nyolcadik alkalommal került sor. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az érszőlősi csapat állhatott fel.

Az egész napos program az Érmelléki Református Egyházmegye, a Kécenlét Egyesület, a magyarkéci református rgyházközség és a Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ) közös munkája, valamint Margitta önkormányzata és a Communitas Alapítvány támogatása révén valósult meg. Idén 11 csapat mérte össze tudását a vetélkedőn, melyek a kilenc egyházmegyéből érkeztek, név szerint: Apahegy (Nagybánya), Mikola (Szatmár), Érendréd (Nagykároly), Érszőllős és Margitta (Érmellék), Jákóhodos (Bihar), Kraszna és Kémer (Szilágysomlyó), Désháza (Zilah), Nagyzerind (Arad), Temesvár-Belváros (Temes). A vetélkedőre az egyházmegyei megmérettetésen keresztül vezetett az út, az ifjak a Királyok első és második könyvéből kijelölt részekből kellett felkészüljenek.

Ötven kérdés

A csapatokat és kísérőiket a kéci gyülekezet szendviccsel és forró teával várta, a verseny énekléssel és áhítattal kezdődött, előbbit az Élő Kövek együttes, utóbbit Illyés Tamás érszőlősi lelkipásztor szolgáltatta. Az igehirdető a Krisztus követésről és kereszthordozásról szólt, kiemelve, hogy ennek a vetélkedőnek is az a lényege: a versenyzők közelebb kerüljenek az Úr Jézushoz. Mike Pál házigazda és szervező is köszöntötte az egybegyűlteket, majd a csapatok megkapták az alkalomra készült pólókat, melyekért már megérte továbbjutni. A vetélkedőn 5 részre osztva 50 kérdésre keresték a választ a csapatok. Míg a csapatok a templomban vetélkedtek, addig a zsűri tagjai (Jakó Sándor, Bán Alpár és Kurta Szabolcs) a gyülekezeti házban folyamatosan javították a tesztlapokat. A verseny után dr.Zabán Bálint Károly lelkipásztor tartott előadást a Királyok könyvéhez kapcsolódóan. Sokszor meghökkentő képeket és tárgyakat használt, de végig izgalmas és lendületes előadás volt arról, hogy ki is a mi életünk királya, s hogy milyen jeleket hagyott és hagy a Királyok királya.

Díjkiosztás

Ebéd után került sor a díjkiosztó ünnepségre. Minden résztvevő kapott emléklapot és könyvjutalmat is a pólók mellé, valamint az első helyezettek könyvcsomagokat és mivel időhiány miatt a különdíjas játék elmaradt, ezért a társasjátékokat is szétosztották. A dobogó legfelső fokára új csapat állhatott fel: az érszőlősi csapat (Veres Bianka, Pápai Natália, Erdei Virág és Somogyi Izabella), "letaszítva" a trónról a tavalyi két elsőt, így a második helyen Kraszna (Juhos Lóránd, Juhos Ágota, Nemes Emília és Boldizsár Heidi), míg a harmadikon Margitta (Csordás Zsuzsa, Csordás Klára, Kiss Imre és Forgács Péter) csapata végzett. Az első három csapat között csupán egy-egy pont döntött a helyezésekről. A nap zárása Dinnyés József vidám és már-már adventi hangulatú koncertje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!