ERDON Helyi hírek

2014.12.18. 21:16

A nyugdíjasok is fizetnek strandbelépőt

Recseg-ropog a Nagyváradot irányító PNL-PSD koalíció. A szociáldemokraták két fontos kérdésben is a városvezetés előterjesztése ellen szavaztak. Az egyik ilyen tervezet meg is bukott.

Recseg-ropog a Nagyváradot irányító PNL-PSD koalíció. A szociáldemokraták két fontos kérdésben is a városvezetés előterjesztése ellen szavaztak. Az egyik ilyen tervezet meg is bukott.

Éppen csak átment a váradi tanácsban a jövő évi helyi adókról és illetékekről szóló tervezet, azok után, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) frakciójának négy tagja ellene szavazott, az RMDSZ-frakció hat tagja pedig tartózkodott a napirendi pont szavazásakor. A PSD-s Doinea Bunea a tegnapi tanácsülésen kifogásolta: a tervezet szerint a nyugdíjasok jövőre hat lejes belépőjegyet kell fizessenek az Őssi strandra, holott eddig ingyen látogathatták a létesítményt. Ezért javasolta, hogy a nyugdíjasok továbbra is ingyen járhassanak oda. Az RMDSZ-frakció is több kifogást emelt a tervezet ellen, de mindezeket a módosításokat leszavazta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alkotta többség. Ovidiu Muresan (PSD) alpolgármester a végső szavazás előtt bejelentette: mivel a bizottsági üléseken több PSD-s képviselő javaslatát nem vették figyelembe, ezért ők nemmel szavaznak a tervezetre, és csak az a két PSD-s tanácsos szavazza meg a tervezetet, aki részt vett annak kidolgozásában. Így végül a tervezet a minimálisan szükséges tizennégy helyett tizenöt szavazatot kapott. Megbukott viszont Ferdinand királynak a Szent László térre való elhelyezésének a terve: az RMDSZ frakció azt akarta volna, hogy foglalják be a javaslatba azt, hogy visszahelyezik a térre Szent László szobrát, míg a PSD amellett kardoskodott, hogy Vitéz Mihály szobra maradjon a helyén. A tervezet így a szükséges tizennyolc helyett csak tizenhat szavazatot kapott.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!