ERDON Helyi hírek

2014.09.16. 15:40

Közúti felüljárót építenek

Nagyvárad- Kedden átadták a terepet a munkálatok kivitelezésével megbízott cégkonzorciumnak, így hivatalosan megnyílt az építőtelepe a Nagyvárad-Szőlős végénél kialakítandó közúti felüljárónak.

Nagyvárad- Kedden átadták a terepet a munkálatok kivitelezésével megbízott cégkonzorciumnak, így hivatalosan megnyílt az építőtelepe a Nagyvárad-Szőlős végénél kialakítandó közúti felüljárónak.

Ennek kapcsán a beruházásról kedd délben sajtótájékoztatót tartottak a városházán. Dr. Dumitru Sim, a projekt kommunikációs szakértője kifejtette: az Európai Unió 2007-2013-ra vonatkozó Regionális Operatív Programja keretében (A városok fenntartható fejlődésének támogatása- növekedő urbanisztikai pólusok elnevezésű főtengely) finanszírozott építkezés helyszíne a körgyűrűnek a Várad-Szőlős és Szentmárton közé eső része, mely összeköttetést biztosít az Ogorului utca és a Déva felé vezető DN 76-os jelzésű országút között. A projekt összeköltségvetése 24,6 millió lej, melyből az uniós finanszírozás értéke 16 millió lej, az államháztartásból 3,5 millió lejt utaltak ki, a helyi önkormányzat által biztosított önrész pedig 5,1 millió lej.

A befektetés megvalósítása 17 hónap (2014 augusztusa- 2015 decembere), a kivitelezéssel pedig a Bilfinger Baugesellschift m.b.h. osztrák leányvállalat és a romániai Corporate Management Solutions Kft. alkotta konzorciumot bízták meg, mellyel egy 17,1 millió lej értékű szerződést írtak alá.

A leendő közúti felüljáró amúgy 226,30 méter hosszú és 19,38 méter széles lesz, kilenc kijárattal, és két-két sávval. Az idei év végéig nem sok minden fog még látszani az építményből, és a kivitelezők reményei szerint a munkálatok alatt csak nagyon rövid ideig kell majd elterelni a környékbeli forgalmat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!