ERDON Helyi hírek

2014.06.30. 21:12

Még Szent László is nevetne rajtuk

Az agyalágyultság megtestesítői, vagyis a L art pour l art Társulat tagjai veszélyeztették a váradiak agysejtjeit és rekeszizmát vasárnap délután a Rhédey kert nagyszínpadán.

Az agyalágyultság megtestesítői, vagyis a L art pour l art Társulat tagjai veszélyeztették a váradiak agysejtjeit és rekeszizmát vasárnap délután a Rhédey kert nagyszínpadán.

A L art pour l art Társulatot a Szent László Napok keretében hívták meg Váradra, és a humorbrigád háromnegyede, azaz nooormális formában Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt eleget is tett a meghívásnak (sajnos Szászi Mónit ezalkalommal nem láthattuk-hallhattuk), akik tisztes, becsületes, normális polgároknak tűnnek mindaddig, amíg nem kerülnek színpad közelbe, mert ha igen, akkor teljesen megváltoznak és Besenyő István, Anti bácsi, Boborján, Margit vagy éppen Edebede bácsi lesz belőlük. Ennek pedig a fele se tréfa, mert ha ezek az alakok elkezdenek beszélni, énekelni, vagy egyszerűen csak gesztikulálni, nézni, valósággá válik a hülyeség fáj mondás, mert a nézőközönség visszafojthatatlan röhögőgörcsöt kap tőlük.

Hurka vagy kolbász

A L art pour l art Társulat repertoárjának mintegy keresztmetszetét adta a három fellépő, a rajongók számára olyan kivülről fújt jeleneteket, szkeccseket adtak elő, mint a világhőstett végrehajtására készülő Boborján, vagy a csajozós Anti bácsi, míg a gyerekek számára cseppet sem bizalomgerjesztő Edebede bácsi a Hófehérke és a svéd törpe című meséjét mondta el, és persze színre lépett Besenyő Pista bácsi is, akinek mindig igaza van, és aki ezalkalommmal evólúciós elméletét vezette elő, amelyben azt a világrengető kérdést feszegette, hogy melyik volt előbb, a hurka vagy a kolbász. A három előadó könnyedén bújt bele a hülyébbnél hülyébb alakok bőrébe, és hordtak össze annyi ökörséget, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. A színészi teljesítmény meggyőző volt, de aki képes volt elvonatkoztatni az általuk énekelt dalok elképesztően blőd és éppen emiatt kacagásra serkentő szövegeitől, az észrevehette, hogy milyen képzett, profi zenészek éneklik a Nyálon lőtt lány balladáját, a Fületlen fiút, vagy a Szerelmi vallomást. Mondani sem kell, hogy a Szent László Napok legviccesebb produkciója volt a L art pour l art Társulaté.

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!