ERDON Helyi hírek

2013.12.16. 16:36

Mosolygó Karácsonyt! Szőllősön

Nagyvárad- Az elmúlt szombaton az országos RMDSZ-Nőszervezet által meghirdetett Mosolygó Karácsonyt! programsorozat keretében kézműves-foglalkozást szerveztek a várad-szőllősi RMDSZ székházában.

Nagyvárad- Az elmúlt szombaton az országos RMDSZ-Nőszervezet által meghirdetett Mosolygó Karácsonyt! programsorozat keretében kézműves-foglalkozást szerveztek a várad-szőllősi RMDSZ székházában.

Az RMDSZ-Nőszervezet országos programjának keretében a nagyváradi szervezet adománygyűjtést hirdetett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által városunkban működtetett Szent Angéla-ház lakóinak. December 18-ig lehet átadni a zárt csomagolású, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat a város különböző gyűjtőpontjain, érdeklődni a 0744/560.378- as számon lehet, hétköznap 16-18 óra között. Ugyanakkor ennek keretében az elmúlt hétvégén kézműves-foglalkozásra került sor Várad-Szőllősön, az RMDSZ-székházban, amelyen részt vett a Szent Angéla-ház néhány lakója is.

Fodré Gabriella, a RMDSZ-Nőszervezet váradi koordinátora arról tájékoztatta az Erdély Online-t, hogy aranyos és kedves gyerekeket, fiatalokat ismerhettek meg a személyükben. Meglepetésként először ajándékjaikat osztogatták a jelenlévő gyerekeknek és felnőtteknek, ugyanis saját készítésű fonott karkötőkkel örvendeztettek meg az egybegyűlteket. Mindenki az öltözetéhez illő szinűt kapott.

Kedden folytatódik

A halk karácsonyi gyermekdalok, a papírvágás-hajtogatás neszei és a kedves szavak, karácsonyi hangulatot és alkotókedvet teremtettek. A hangsúly az önálló munkán és saját elképzelések kivitelezésén volt. Készültek sorra színes kartonokból és sok kis csillogó, bolyhos kellékekből az angyalkák, képeslapok, harangocskák, karácsonyfák - mindenki törekedett, hogy egyedi díszítésével valami szép ajándékot készítsen. Volt, aki a nagyiknak, szülőknek készítette, volt, aki saját magának, és volt, aki a tanára számára díszítette művét. A nyelviskola egyik tanára megtanított egy vidám dalocskát, melyet a legvégén már két szólamban adtak elő, és közönség hiányában, meg is tapsolták magunkat. Jó volt tehát együtt lenni, egymásnak örülni, ily módon ráhangolódni karácsony meghitt ünnepére.

A nagyváradi program december 17-én, kedden fog folytatódni Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban, ahová a helyi RMDSZ- Nőszervezet tagjai szívesen várják a gyermekeket egy kis karácsonyi készülődésre 16 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!