ERDON Helyi hírek

2013.12.09. 17:17

Megjelent a Szamizdat folyóirat

Nagyvárad - Több hónapos szünet után látott ismét napvilágot a Visual Kontakt által kiadott Szamizdat kortárs művészeti folyóirat. Szombaton, ünnepélyes keretek között mutatták be, a Posticum központban.

Nagyvárad - Több hónapos szünet után látott ismét napvilágot a Visual Kontakt által kiadott Szamizdat kortárs művészeti folyóirat. Szombaton, ünnepélyes keretek között mutatták be, a Posticum központban.

A színes, csaknem kétszáz oldalas, továbbra is ingyenes folyóirat új formátumban, igényes kivitelezésben jelent meg, s amint azt olvasói már korábban megszokhatták, minden egyes cikk mind magyarul, mind románul olvasható. Amint Nicoleta Pecherle PR-felelős elmondta, az új, a korábbinál is színvonalasabb küllemmel többek között azt is jelzik, hogy a Szamizdat egy magasabb szintre jutott.

Célközönség

A megjelentetésre küldött anyagokat szigorúbb rostának vetették alá, másfelől a folyóirat kisebb példányszámban jelent meg és szinte kizárólag csak kulturális intézményekbe juttatnak belőle, klubokban, üzletekben ezentúl nem lesz megtalálható. Céljuk az, hogy első sorban a kortárs művészetet értékelő közönséget szólítsák meg. Szeretnék, ha főleg azokhoz az emberekhez jutna el, akik értik és szeretik azt, amiről a Szamizdat szól. Újdonság az is, hogy ezentúl debreceni és pesti művészeti galériákba is eljuttatják.

Elszabadulás

A Szamizdat mostantól negyedévente jelenik meg; új formájában a Visual Kontakt galériájában megszervezett eseményeknek a szintézisét mutatja be, ezek lecsapódását tükrözve, kihangsúlyozva globális és regionális hatásukat. A folyóirat cikkei és képei specifikus perspektívából láttatják a jelenkori művészeti teret, ugyanakkor a folyóirat anyaga minden alkalommal egy fogalom köré kristályosodik – jelen esetben az elszabadulás, a menekvés művészi aspektusait láttatja különböző szempontok szerint. A Szamizdat a Visual Kontakt egyesület gondozásában látott napvilágot és az Europrint nyomdában készült. Közreműködtek: Gabriel Miloia, a Visual Kontakt galéria elnöke, dr. Olimpia Bera főkurátor, Sorbán Attila főszerkesztő, Astrid Ţîrlea design kurátor, Alina Staicu kurátor, Andrei Ciurdărescu Torre kurátor, Szeghalmi Örs sajtótudósító, portálunk munkatársa és mások.

A folyóirat december tizedikétől elektronikus formátumban is elérhető lesz a www.visualkontakt.ro honlapon, aki pedig nyomtatott változatot is szeretne, felveheti a kapcsolatot az egyesülettel az info@visualkontakt.ro címen.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!