ERDON Helyi hírek

2013.11.18. 17:18

Újabb részen újul meg a Sas-palota

A nagyváradi Sas-palota Kossuth (Independentei) utcai homlokzata, valamint a Szent László tér felőli, jobb oldali homlokzata újul meg a közeljövőben.

A nagyváradi Sas-palota Kossuth (Independentei) utcai homlokzata, valamint a Szent László tér felőli, jobb oldali homlokzata újul meg a közeljövőben.

A felújításra azok után kerülhet sor, hogy a helyi önkormányzat győztest hirdetett az épületrész felújítására kiírt versenytárgyaláson. A Sas-palota Kossuth utcai, és Szent László téri, jobb oldali épületrésze homlokzatának felújítására kiírt licitációra egyetlen cég, a Constructorul Salard jelentkezett, amelynek ajánlatát el is fogadta az önkormányzat. Mivel nem volt több jelentkező, így fellebbezés sem történt az önkormányzat döntése ellen, így a múlt héten már alá is lehetett írni a kivitelezési szerződést. A szerződés értéke 6.427.157 lej áfa nélkül, a kivitelezési határidő huszonnégy hónap. Petri Csilla, a nagyváradi önkormányzat sajtóosztályának munkatársa lapunknak elmondta, hogy körülbelül egy hónap múlva adják át a cégnek a munkatelepet, addig az adminisztrációs, bürokratikus munkát kell elvégezni. A felújítás során az épület eredeti színével festik le a homlokzatot, mint ahogy a nyílászárók is az eredeti színben pompáznak majd. Felújítják a tetőszerkezetet, a tetőre agyagtégla kerül majd. A csatornákat is felújítják, ugyanakkor felújítják az eredeti díszítőelemeket, és a díszkivilágítást is ráhelyezik a homlokzatra. Kérdésünkre válaszolva Petri Csilla elmondta, hogy a Sas-palota központi részét felújító RCS-RDS cég eredeti színben újította fel a tulajdonában lévő ingatlanrészt, így a már felújított és a jövőben felújításra kerülő épületrésznek ugyanaz a színárnyalata lesz.

Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!